Köyümüzde Sit Alanı İçerisinde Ki Doğal Güzelliklere ve Canlılara DOKUNMA !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Yaka Halkına ait olan Ormanlık Alanlarımızı Cam Ağaçlarını,Ardıç Ağaçlarını,Bunun Gibi Binlerce Ağacı Katlettiler Doğanın Güzelliğini Bozdular Ve Bu Kesilen Ağaçların Yerine Tekrar Ağaçlandırma projesi Yalanıyla mermer ocağı kurulumunun altyapısı teşvik edildi!
Bugün bizim köyümüze yapılmak istenen yarın başka köylerimize yapılmasın diye destekle mermer ocaklarına hayır de!!!
Başmakçı YAKA KÖYÜ sahasında planlanmış olan mermer çıkarma ve işletme ile ilgili olarak, doğruluğuna inandığımız itirazlarımızı gerekçeli olarak aşağıya sıraladık.
Bu itirazlarımızın demokratik hukuk kurallar çerçevesinde tekrar incelenmesini istiyoruz.
- Planlanan Bölge yüz ölçümü açısından gayet büyük bir alanı kapsamaktadır. 97,1 Hektar.
- Bu Bölge, "Değirmen Deresi Kanyonu" nun bitişiğinde yer almaktadır. Haliyle buradaki geri dönülmez tahribat Dinar, Evciler, Başmakçı,Dazkırı ovalarında tek olan ve jeolojik yapısı açısından çok değerli olan Değirmen Deresi Kanyonu'nu ve onun başka hiç bir bölgede bulunmayan ender bitki örtüsü ile canlı türlerini de tahrip edecektir.
- Planlanan bölgenin tam ortasında "Çatal Höyük" bulunmaktadır.Belgeler 1980 li yıllarda SİT ALANI olduğunu kanıtlamaktadır!

Afyonkarahisar İli, Başmakçı İlçesi, Yaka köyü sınırları içerisinde İltaş Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına kayıtlı bulunan AR:201700349(ER:3355895) numaralı 97,41 hektarlık sahanın 12,15 hektarlık kısmında 675.000 ton/yıl üretim (blok mermer, moloz ve

pasa dahil) kapasitesi ile II-B Grubu Maden (Mermer) Ocağı açılması ve işletilmesi planlanmaktadır .Yaka Halkına ait olan Ormanlık Alanlarimizi Greyderler Dozerler İle Cam Ağaçlarını Ardıç Ağaçlarını Ve Bunun Gibi Binlerce Ağacı Katlettiler Doğanın Güzelliğini Bozdular Ve Bu Kesilen Ağaçların Yerine Tekrar Ağaçlandırma Yapılacağını Şöyledir Ihlamur Ağacı Kestane Ağacı Ve Bunun Gibi Benzeri Fidan Dikileceği Söylendi Şuan Geldiğimiz Durum Mermer Ocağı Olacak Olması Bizi Derinden Üzdü Bu Doğayı Katleden Yetkililerden Sikayetciyiz Köylümüz Kandırıldı Ve Mermer Ocağı Açılacak Alan İçme suyu Kaynagimiza 500 Metre Köyümüze Kuş Bakisı 900 metre mesafede Aynı Zamanda Sit Alanı Olma Özelliği Taşımakta Yer Alti Tarihi Eserler Açısından mermer ocağı açılmak istendiğini öğrenmiş bulunuyoruz. İltaş Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.Ltd Şti. tarafından hazırlanan tanıtım dosyasında alınan bilgiler doğrultusunda Proje konusu faaliyet, Afyonkarahisar İli Başmakci İlçesi Yaka Köyü Mevkiinde yer almaktadır. İltaş Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına kayıtlı bulunan AR:201700349(ER:3355895) numaralı Alana Ancak açılmak istenen mermer ocağı Yaka Köyüne, Ovacık Köyüne ve Çevre Köylere çok fazla zarar verecek durumdadır. Öncelikle sınırlarımizda açılmak istenen Yaka Köyü başlı başına bir kültür merkezidir. Köyün nüfusu yazın 1500, kışları 600’dür. Köyün tarım arazisi 7000 hektardır. Bu alanlarda üzüm, elma, kiraz, kayısı, vişne, badem üretilmektedir. Hayvancılık olarak küçükbaş koyun üretimi yapılmaktadır. Küçükbaş hayvanların
besi alanı mermer ocağı açılmak istenen yerdedir Rakımı 900 metredir. Doğusu Çamlık Fidanlık ve Ardıç ormanları, batısı ise sulak ova ve bahçelerle çevrilmiştir. Beldede narenciye hariç her türlü sebze ve meyve yetiştirilmektedir Biz Köy Halkı Olarak Buraya Mermer Ocağı Açılmasını İstemiyoruz
...
'Mermer ocağı cennet olan köye gelecek BİR DOĞA KATİLİDİR, doğayı katledecek köyü CEHENMME ÇEVİRECEKTİR.'

Bugün Yaka Köyü imzanı bekliyor!

Yaka Köyü bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Köyümüzde sit alanı içerisinde ki doğal güzelliklere ve canlılara dokunma!». Yaka Köyü ve imza atan diğer 1.441 kişiye katıl.