Petition Closed

Köpek öldüren İsmet Berkan isimli şahıs: derhal Hürriyet Gazetesinden istifa etmeli

İsmet Berkan, tekme atıp ölümüne neden olduğu köpek için “inşallah ölür" dedi.

Hürriyet köşe yazarı İsmet Berkan, Perşembe sabahı (20.06.2013) Bebek sahilinde koşarken kendi köpeğine havladığı için, birkaç sokak köpeğine kızdı ve içlerinden küçük olana tekme atarak ölümüne neden oldu.

İsmet Berkan’ın attığı tekmeden can havliyle kaçarken bir arabanın altında kalarak ezilen Fındık, 15 dakika can çekiştikten sonra hayata gözlerini yumdu. Fındık’ın arkadaşı olan köpek ise Fındık ölene kadar başından ayrılmadı. Olaydan etkilenen çevredekiler ve şoför gözyaşlarını tutamazken, görgü tanıkları İsmet Berkan’ın kendi cins köpeğini kastederek “Bununla onu bir mi tutuyorsun”, “Oh iyi oldu, bunu hak etmişti”, “İnşallah ölür”, “Zaten hayvansever değilim” gibi açıklamalarda bulunduğunu söyledi. Yaşananlar polis tutanağına geçerken, köpeğe çarpan aracın sahibi Tevfik Dündar ve görgü tanığı Ali Özbek daha sonra Arnavutköy Karakolu'na giderek İsmet Berkan’dan özellikle şikayetçi oldu.

Haberin devamını websitesinden okuyabilirsiniz:

Bir canlıyı, bir köpeği tekmeleyerek öldürdüğü, üstüne üstelik köpek can çekişirken başında durup "geberirsin inş", kendi cins köpeğini gösterip "Hadi ama sokak köpeğiyle bunu aynı seviyede mi tutuyorsunuz" demiş olması; caniliğinin, ayrımcılığının ve ego benliğini ürünüdür, böyle insanlar tehlikelidir. Hürriyet Gazetesininde bu olaylar karşısında sessiz kalmayacağına ve hemen soruşturma başlatacağına inanıyorum.

This petition was delivered to:
    Hürriyet Gazetesi

Burak Balcı started this petition with a single signature, and now has 2,763 supporters. Start a petition today to change something you care about.