Support Maksim Isayev's request for clemency

0 have signed. Let’s get to 2,500!

We are gathering support for my husband, Maksim Isayev’s clemency application to be released from prison. He was only 17 years old when he took the law into his own hands in an attempt of defending a young girl who told him she was raped.

My husband has taken the responsibility for his crime with great remorse, and empathy for those affected by his actions. He is a changed man who gained a balanced perception of life, and continuously helps those who surround him. Over these 13 years, the people who came in contact with him have benefited emotionally and grown spiritually. We believe that society will gain a valuable resource and a strong mentor for our troubled youth. Please give my husband a second chance by supporting this effort. A chance, that will be used in the most positive and productive manner. We ask for your signatures in support of clemency for Maksim Isayev to present this petition before the Honorable Governor Brown.

At an early age, Maks was exposed to a traumatic incident that resulted in genuine mistrust in the authority’s willingness to protect the public. As an innocent child, it was difficult for him to comprehend that sometimes the people who have the power to defend others, would close their eyes to injustices. He was bullied, viciously attacked by other kids and was hospitalized for days from the injuries.  Inaction from authorities and the school staff broke his spirit. He dropped out of school at the age of 14. This instilled a belief that he had to look out for himself and those close him because sometimes no one else would. He took on the role of a vigilante. This led up to the day he took a life, in efforts to defend, protect and give justice for the pain cause on another.

At the age of 17, he was sentenced to life without the possibility of parole. For the last 13 years, Maksim was determined to change himself and his life for the better, regardless of the circumstances and the environment. He started by earning his GED, completed numerous life skill programs which were offered through the prison educational system, graduated from Stratford Career Institute with the highest honors, and continues to improve himself. His education as a drug and substance abuse counselor has given him the opportunity to serve other inmates and help them through their personal traumas. He makes a difference in other people’s lives because he deeply cares.

In the summer of 2016, his sentence was changed to 25 to life with the chance for parole. Today, we ask you to join his friends and family as we are gathering public signatures in support of clemency for Maksim Isayev. Thank you for taking your time and reading this petition.

Respectfully,

His Wife

In Russian:

Пожалуйста поддержите заявление о помиловании моего мужа, Максима Исаева. Ему было всего 17 лет, когда он совершил самосуд, пытаясь защитить девушку, которая сказала ему, что её изнасиловали.

Мой муж глубоко раскаялся в своём преступлении и искренне сопереживает тем, кто пострадал от его действий. Он изменился и постоянно помогает тем, кто его окружает. За прошедшие 13 лет люди, которые соприкоснулись с ним, получили поддержку в эмоциональном и духовном развитии.
Мы искренне считаем, что наше общество приобретет ценный ресурс и Максим станет сильным наставником для нашей молодежи.
Пожалуйста, дайте моему мужу второй шанс, поддержав эту петицию. Шанс, которыйбудет использован наиболее позитивным и продуктивным образом.
Мы просим ваши подписи в поддержку по-помилования для Максима Исаева, чтобы представить это ходатайство перед Почетным Губернатором Брауном.

В детстве Макс был подвержен травматическому инциденту, который привел к подлинному недоверию в готовности властей защищать общественность.
Будучи невинным ребенком, ему было трудно понять, как люди, которые обладают властью и ответственностью защищать других, закрывают глаза на несправедливость. Более того, когда его злобно атаковали одноклассники, он был госпитализирован на 3 дня из за полученных травм. Бездействие властей и школьного персонала нарушило его веру в справедливость. Он бросил школу в 14 лет, и искренне поверил в то, что он должен сам защищать себя и своих близких, потому что никто другой этого делать не станет. Всё это привело к тому, что однажды он забрал жизнь, в попытке совершить правосудие
за причиненную боль другому человеку.

В возрасте 17-ти лет он был приговорен к пожизненному заключению без возможности на условно-досрочного освобождения. Последние 13 лет заключения Максим изменил свою жизнь к лучшему, независимо от обстоятельстви окружающей его среды. За годы, проведенные в тюрьме, Максим прочно встал на путь иcправления. Он завершил несколько образовательных программ, а также окончил Стратфордский заочный институт с наивысшими оценками. Максим получил профессию консультанта по борьбе с наркозависимостью, что дало ему возможность помогать другим заключеннымрешать с их собственные психологические проблемы. Он приносит реальные изменения в жизни людей, потому что действительно заботится и сопере-живает другим.

Летом 2016 года Максим добился пересмотра своего дела, и его приговор был заменен на 25 лет тюрьмы с воз-можностью досрочного выхода на свободу.
Сегодня мы просим вас присоединиться к его семье и друзьям, поскольку мы собираем подписи в поддержку помилования для Максима Исаева.
Спасибо, что нашли время и прочитали это ходатайство.

С уважением,

Варя Исаева

Today: Varvara is counting on you

Varvara Isayev needs your help with “Jerry Brown: Support Maksim Isayev's request for clemency”. Join Varvara and 2,016 supporters today.