Recunoașterea relevanței sistemice a îngrijitorilor străini inaintea prăbușirii asistenței

Recunoașterea relevanței sistemice a îngrijitorilor străini inaintea prăbușirii asistenței

0 haben unterschrieben. Nächstes Ziel: 2.500.
Bei 2.500 Unterschriften wird die Petition mit höherer Wahrscheinlichkeit von den lokalen Medien aufgegriffen!

Efectele crizei Corona în Germania și Europa sunt deosebit de dure pentru persoanele care au nevoie de îngrijire în Germania. Datorită actualelor închideri a punctelor de frontieră și altele care eventual vor mai urma, din ce în ce mai puțini îngrijitori pot veni în Germania respectiv nici nu mai pornesc la drum, deoarece sunt îngrijorați că doar în condiții dificile se mai pot întoarce în țara de origine sau nici nu pot călătorii afară din țata lor de origine.

Familiile care au nevoie și angajează personal de îngrijire, în curând nu vor mai știi cum să aibă grijă de aparținătorii lor iar prestatorii de servicii de îngrijire persoane din Europa de Est se tem pentru existența lor.

Familiile afectate sunt disperate, deoarece nu au posibilitatea de a găsi personal de îngrijire sau un serviciu de îngrijire în ambulatoriu pentru aparținătorii lor care au nevoie de îngrijire. Și nici în unitățile medicale staționare nu mai sunt locuri disponibile. Membrii familiei care asigură ei însuși serviciil de îngrijire sunt deja copleșite, iar statul nu se poate și nu ar trebui să se bazeze pe faptul că totul poate fi soluționat în cadrul propriilor structuri familiale.

Aproximativ 300.000 de familii în Germania depind de această formă de îngrijire!

Pe de altă parte, îngrijitorii din România și din celelalte țări europene nu pot și nu doresc să renunțe la câștigurile lor generate în Germania.

Avem nevoie unul de celălalt - acum mai mult ca oricând!

Solicităm guvernului federal să recunoască în sfârșit relevanța sistemică a contribuției personalului de îngrijire la asistența medicală din Germania.

Aceasta înseamnă că:  transportul de pasageri pentru  personalulul de îngrijire din Europa de Est trebuie să fie asigurată atât în Germania, cât și peste granițe. De asemenea, furnizarea de materiale de protecție, precum mănuși, soluții de dezinfectare și măști pentru îngrijitori este imperativ necesară. Achiziționarea acestor materiale necesare este în prezent dificilă sau numai la prețuri mari posibilă. În ceea ce privește refinanțarea planificată a costurilor suplimentare care rezultă din achiziționarea acestor materiale de protecție, trebuie să fie luat în considerare și personalul de îngrijire din Europa de Est. Solicităm, de asemenea, conectarea la îngrijirile de specialitate în ambulatoriu pentru a evita supraîncărcarea sistemului de sănătate.

Acest lucru se poate realiza în termen scurt, prin relaxarea cel puțin temporar a legii cu privire la încheierea unui contract de asistență cu Casa de îngrijire medicală (§72 sau §77 SGB XI) și înseamnă că îngrijitorii independenți pot, de asemenea, să deconteze cu ușurință și direct o anumită gamă de servicii la Casa de îngrijire medicală. Rezultatul ar fi o descărcare de sarcini eficientă și durabilă a serviciilor de îngrijire în ambulatoriu.

Asigurarea îngrijirii în ambulatoriu: Facilitați îngrijitorilor străini să intre și să părăsească țara, să se furnizeze materialele de protecție necesare și conectarea la îngrijirile de specialitate în ambulatoriu!

Sănătatea tuturor celor implicați și menținerea unei stări stabile a sistemului de îngrijire nu ar trebui să fie doar în situația actuală o prioritate maximă. Mai ales pentru a-i proteja pe cei care sunt în prezent cei mai dependenți de aceasta, și anume cetățenii în vârstă care au nevoie de îngrijire.

 

0 haben unterschrieben. Nächstes Ziel: 2.500.
Bei 2.500 Unterschriften wird die Petition mit höherer Wahrscheinlichkeit von den lokalen Medien aufgegriffen!