Спасете системното значение на чуждестранните болногледачи преди обгрижването да се срине

Спасете системното значение на чуждестранните болногледачи преди обгрижването да се срине

Startdatum
8. April 2020
2.479 Unterschriften:Nächstes Ziel: 2.500
Jetzt unterstützen

Warum ist diese Petition wichtig?

Gestartet von Juliane Bohl

Последиците от корона  кризата в Германия и Европа са особено тежки за хората, нуждаещи се от грижи в Германия. Поради вече съществуващите и евентуално предстоящи затваряния на граници, все по-малко и по-малко лица, които полагат  грижи за тях, могат да дойдат в Германия или дори да не пристигнат, защото са загрижени, че ще могат да се върнат в родината си само при трудни условия или изобщо няма да им бъде позволено да напускат родината си.

Семействата, които наемат болногледач и се нуждаят от него, скоро няма  да знаят как да се грижат за своите близки, а болногледачите от Източна Европа, се страхуват за прехраната си.

Засегнатите семейства са отчаяни, защото не могат да намерят болногледач или извънболнична помощ за своите близки, които се нуждаят от грижи. А стационарните заведения са замразили  приема си. Грижовните роднини вече са претоварени и държавата не може и не трябва да разчита на факта, че всичко може да се оправи в семейните структури.

Около 300 000 домакинства в Германия зависят от тази форма на грижа!

Обратно, болногледачите от Източна Европа не могат и не искат да се откажат от приходите си в Германия

Имаме нужда един от друг - сега повече от всякога!

Призоваваме федералното правителство да направи своя принос към  болногледачите и работещите в здравеопазването в Германия и най-накрая да ги признае за съответно към системата. Това означава, че превозът на болногледачи от Източна Европа трябва да бъде осигурен както в Германия, така и през границите. В допълнение, доставката на защитни материали като ръкавици, дезинфектанти и маски за болногледачите също е наложително. Понастоящем поръчката на тези необходими материали е трудна или възможна само при високи цени. При планираното рефинансиране на допълнителните разходи, произтичащи от закупуването на тези защитни материали, трябва да се вземат предвид и болногледачите от Източна Европа. Също така призоваваме за връзка с извънболничната специализирана помощ, за да не се претоварва здравната система.

Това може да се направи в краткосрочен план чрез поне временно облекчаване на закона за сключване на договор за грижа със съответните фондовете (§72 и §77 SGB XI) и означава, че лицата, работещи на свободна практика, могат лесно и директно да фактурират определен набор от услуги с фондовете за медицинска помощ. Резултатът ще бъде ефективно и устойчиво облекчаване на услугите за извънболнична помощ.

Осигурете извънболнична помощ: Позволяване на  безпрепятствено влизане и излизане на чуждестранните болногледачи в страната, снабдяване с необходимите защитни материали и   връзка с извънболничната помощ!

Здравето на всички ангажирани и поддържането на стабилна ситуация са от първостепенно значение при настоящата ситуация.Особено за защитата на тези, които в момента са най-зависими от тях, а именно възрастните хора и хората, нуждаещи се от грижи.

Jetzt unterstützen
2.479 Unterschriften:Nächstes Ziel: 2.500
Jetzt unterstützen