JAVÍTSUNK A SZÁMADATOKON! Az EU foglalkozzon érdemben a lakhatási válsággal! #home4all

0 have signed. Let’s get to 7,500!

BG, DE, EN, FR, HUN, ITPL, RO, SK, SP

Milyen jövő vár gyermekeinkre?
2030-ra minden 4. ember rossz körülmények között fog élni.

A petíció aláírásával arra ösztönzöd az EU-t, hogy támogassa a mindenki, de különösen a fiatalok és családok számára megfizethető lakhatást. Mindenki megérdemel egy tisztességes otthont!

A COVID-19 vírus által okozott világjárvány váratlan érkezése is indokolja, hogy minél több embernek legyen megfelelő otthona, ezáltal pedig minél hatékonyabban tudják megvédeni saját és családtagjaik egészségét.

A mai Európában a fiataloknak nincs annyi anyagi eszköze, hogy a nagyobb városokban megfizethető lakást tudjanak bérelni és egyre több az olyan család, aki a lakása fűtését, klimatizációját sem képes biztosítani. Világszerte a városi lakosság több mint fele nyomornegyedekben él. Tekintettel arra, hogy a jelenlegi világjárvány alatt az emberek a vírusfertőzés megelőzése érdekében otthonmaradásra kényszerültek, a megfelelő lakás szó szerint létkérdésnek számít.

Ezekben az időkben az otthon egyre fontosabbá válik és a lakhatás biztosítása terén az Európai Unió jelentős szerepet tölthet be.
Csatlakozz Te is a Habitat for Humanity szervezethez és támogasd az Európai Uniónak szóló alábbi felhívásunkat:

·    A 2021–27-es költségvetési időszakban legyen kiemelt kérdés a megfizethető lakhatás megteremtése, elsősorban a Globális Dél országaiban.

·    A megbetegedések elleni védekezés érdekében igyekezzünk elérni, hogy a vízhez és a higiéniai berendezésekhez minden rászoruló hozzáférjen, a nyomornegyedek korszerűsítése megvalósuljon, illetve az ezekre vonatkozó programok finanszírozása hatékonyabb legyen.

·     Az európai zöld megállapodás keretében hozzanak konkrét pénzügyi intézkedéseket az energiaszegénység elleni küzdelem kapcsán.

Ne felejtsd el, hogy meg kell erősítened aláírásodat e-mailben. Ha nem találod a beérkezett üzenetek között, ellenőrizd a spam mappádat!

Helyzetjelentés

Számos ország azonban nincs erre felkészülve, tehát képtelen az egyre növekvő létszámú városi lakos szükségleteit kielégíteni. 2030-ig a világ népessége feltehetően további 1,18 milliárdnyi emberrel fog növekedni és ez az egész népesség lakhatási igényeivel együtt azt jelenti, hogy 2030-ra akár 2 milliárd embernek lehet szüksége megfelelő lakhatásra. Az otthonteremtés szempontjából ezek a számok rendkívül komoly kihívást jelentenek.

A koronavírus miatti világjárvány a lakhatási biztonságot az életveszélyes kór elleni küzdelem nagyon fontos tényezőjévé emelte. A biztos és megfelelő otthon tulajdonképpen az egyik leghatékonyabb gyógyeszköz lett. Ez azonban nem mindenki számára elérhető. A Habitat for Humanity szervezet tudatában van annak, hogy a megfelelő és hozzáférhető lakhatás, illetve a vonatkozó ingatlanjogok nélkül egyre több családot fog szegénység és bizonytalanság fenyegetni.

A tisztességes otthon márpedig az egyén és a család, valamint az általunk kialakított társadalom és közösségek létfontosságú feltétele.

Partner szervezetek:

Habitat for Humanity International EMEA