Marriott Hotels: Stop met met wrede kooi-eieren!

Victory

Marriott Hotels: Stop met met wrede kooi-eieren!

This petition made change with 15 supporters!
stichting Een DIER Een VRIEND started this petition to jane.morganti@marriott.com
Problem
Als Marriott haar hotels zou runnen zoals hun eierleveranciers hun bio-industrieboerderijen runnen, zouden ze smerig, klein, overvol en onveilig zijn. Marriott kenmerkt zich als een hoogwaardig en luxueus hotelbedrijf, maar heeft een duister geheim. Miljoenen legkippen in de wereldwijde bevoorradingsketen van Marriott lijden in wrede kooien.

Deze kooien zijn zo klein en vol met vogels dat de kippen niets kunnen doen dat natuurlijk of belangrijk voor hen is. Vaak komen lichaamsdelen vast te zitten in de tralies van de kooien, wat resulteert in gebroken botten, misvormingen en verlies van het verenkleed. Soms worden kippen, uitgeput of niet in staat om te bewegen, dood vertrappeld door hun kooi-genoten.

Solution
Honderden bedrijven wereldwijd gooien deze wrede kooien eruit. Wereldwijde beloftes om kooi-vrij te worden zijn inmiddels gedaan door enkele van de grootste bedrijven ter wereld, waaronder Wyndham Worldwide, Accor Hotels, InterContinental Hotels, Hilton Hotels, Unilever, Nestlé, Lidl, Aldi, Aramark, Sodexo, Mondelez en Compass Group . Zelfs ‘low-end’ fastfoodbedrijven en ook gevangenissen in Amerika stappen weg van deze vreselijke praktijk, en bij ons in Nederland zijn legbatterijen na jarenlange campagnes van dierenvrienden in de vorige eeuw inmiddels verboden, net als in heel de EU.

Marriott heeft erkend dat kooien inhumaan en verouderd zijn. In 2013 beloofde Marriot aan hun clientèle dat ze tegen 2015 kooi-vrij zouden zijn en Marriott ontving publieke lof voor de beloofde overstap naar hogere welzijnsnormen. Drie jaar na die deadline lijden nog steeds tientallen miljoenen voor Marriott. Klanten zijn moe van valse beloften en holle toezeggingen. Zelfs Marriott's eigen merk, Starwood, heeft zich wereldwijd geëngageerd om kooien in 2020 volledig af te bouwen.

Marriott zegt zelf: "Hoe we zaken doen, is net zo belangrijk als de zaken die we doen." Marriott moet prioriteiten gaan stellen voor hoe het zaken doet. Het moet doorgaan met zijn toezeggingen en zijn inspanningen om aan de basisnormen voor dierenwelzijn te voldoen. Het is tijd dat Marriott haar belofte nakomt om eindelijk wereldwijd 100% kooi-vrij te worden.

Personal story
Teken aub deze petitie om Marriott te vertellen dat je niet in een van hun hotels zult verblijven totdat ze stoppen met het ondersteunen van deze flagrante dierenmishandeling.Een DIER Een VRIEND Open Wing Alliance
www.diervriendelijk.nl https://openwingalliance.org

Victory

This petition made change with 15 supporters!

Share this petition