Jandarma Uzman Erbaş Alımında Adaleti Sağlamak

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

2019-1 Jandarma Uzman Erbaş Kpss puanı en az 50 üzeri olan ve Kpss Şartsız Alımında yașadığım ve çoğu adayın da yașadığı mağduriyeti hem kendi ağzımdan hem de onların ağzından dile getirmek istiyorum. Seçme așamasına hak kazanan adayların belirlenmesinde büyük bir haksızlık yapıldı. Seçme așamasında sadece doğum tarihi esas alınarak ve sadece doğum tarihi 23.07.1999 ve 04.04.2000 arasında olan adaylar çağırıldı ve bunun adaletli bir seçim olmadığını düșünüyoruz. Çünkü bașvuru alt ve üst sınırı 01.01.1992 ve 04.04.2000 tarihleri arasındaydı. İlk kılavuzda 04.04.1999 dahil iken daha sonra değişime gidildi ve ben de dahil olmak üzere binlerce aday mağdur durumdayız. Aramızda geçen yıl yașı küçük olduğu için bașvuru yapamayan bu yıl ise yașı büyük olduğu için seçim așamasına kabul edilmeyen adaylar bile var. 2000 doğumlu adayların dahil edilmesiyle birlikte onların yeni mezun bir beyin ve taze bilgi ile aldıkları yüksek puanlar nedeniyle kpss ortalaması çok yükseldi. Ben dahil olmak üzere küsüratlı puan ile 69 kpss bareminin altında kalan binlerce insan var. Bu mesleği bu şanlı üniformayı hak eden binlerce kişi mağdur durumda bırakılmıştır, haksızlığa uğratılmıştır. 2019-2 grup olarak veya yedek/ek kontenjandan mülakatlara katılmayı istiyoruz. En azından eleneceksek bile kendi bileğimizin hakkıyla seçme sınavlarında elenmek istiyoruz. Biz bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Saygılarımla.

Kubilay Yılmaz/Ordu