HAKKIMIZ ÇİĞNENİYOR MAĞDURUZ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

T.C.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA
31/10/2017
Konu : Jandarma Astsubaylık Alımında Yedekte Kalan Adayların Mağduriyetleri; JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI SİVİL KAYNAKTAN SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY Temini sınavları sonrasında adayların kayıt kabul işlemlerine başlanmış olup 5 eylül 2017 tarihinde JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİNDE eğitim ve öğretim süreci başlamıştır. Bu süreç içerisinde 882 adayın gelmemesi, evrak eksiğinin bulunması, sağlık raporunu tamamlayamaması veya istegi üzerine gelmemesi gibi nedenler ile yedek adaylardan 882 kişi sırası ile alınmıştır.Sonrasında ise 13 Ekim 2017 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı’nın wep sitesinde ek kayıt yapılacağı duyurulmuştur.Bu duyuruda ise ; ASTSUBAY EĞİTİM MERKEZİNE (ASEM) , ilave olarak YEDEK ADAYLARDAN (ihtiyaç olması halinde sınavda başarılı olup kontenjana giremeyen adaylar sırası ile) 1530 erkek , 170 bayan olmak üzere toplam 1700 adayın kaydı yapılacaktır.Yedekte olan her aday bu alımı takip etmek be beklemekteydi. 30 ekim 2017 tarihinde sonuç açıklama sisteminde yayımlandı.Ve bu sonuçları tüm bekleyenleri şaşırttı.Yedek adaylardan alınması beklenen 1700 kişi , sınava gelmeyen , evrak eksiği bulunan , sağlık raporu alamayan vb. Gibi nedenler ile alınmayan 882 adayın asil olarak belirlenmesi ile diğer yedeklerin hala yedekte olmasıdır. Açıklanan kılavuzda yer alan 10. Madde de ise şu söylenmektedir ;
Sağlık raporu alamayan , evrak eksiği bulunan , kayıt tarihinde hazırbulunmayan , ve gelmek istemeyen adaylar tüm haklarından vazgeçmiş olup, elenmiş ve sınavları iptal edilmiş sayılacaktır . Bu adayların yerine sırası ile yedek adaylardan alınacaktır. Şimdi bu madde de görüyoruz ki 882 aday elenmiş tüm haklarından vazgeçmiş sınavları iptal sayılmıstır.Bu yüzden ilk alımda 882 yedek aday alındı . ŞİMDİ EK KAYIT Olarak bu arkadaşlara hak verilmiş olup , 10. Maddenin içeriği ÇİĞNENMİŞTİR.Ayrıca ilk açıklamada ek kayıt yapılacağı ilk açıklama da dikkat ederseniz YEDEK ADAYLARDAN 1530 erkek 170 kadın olarak söylenmişti. Şimdi siz yetkililere soruyoruz bu elenen, haklarından vazgeçen adaylar nasıl oluyor yedek sırasında kalıyor ve asil olarak çağrılıyorlar. Şuan bir çok arkadaşımız bu konunun açıklığa kavuşturulmasını beklemekte olup geregini yapılmasını arz ediyoruz ..

Bugün İbrahim halil imzanı bekliyor!

İbrahim halil Doğan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Jandarma Astsubay Yedek Adayları: HAKKIMIZ ÇİĞNENİYOR MAĞDURUZ». İbrahim halil ve imza atan diğer 85 kişiye katıl.