Hogwarts Mystery ve Wizards Unite Oyunları Harry Potter Dünyasına Yakışır Olsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Yıl boyu beklenen Harry Potter: Hogwarts Mystery oyunu en sonunda piyasaya sürüldü. Fakat oyun hiç de beklediğimiz gibi değil!

Dünya çapında on binlerce oyuncuya sahip olan oyun pek çok konuda eleştiriliyor. Sadece eksikleri ile değil, aynı zamanda yanlış yapılan reklam kampanyaları da Potterheadları çok sinirlendirmiş durumda.

NOT 1: Sizlerden Harry Potter oyunlarının Harry Potter dünyasına yakışır bir hale getirilmesi için destek bekliyoruz. Lütfen bu kampanyayı imzalayın ve sosyal medya hesaplarınızda paylaşın.

NOT 2: Buradaki açıklama metni daha detaylı hazırladığımız "eleştiri ve öneriler" yazımızın bir özeti niteliğinde. Harry Potter hayranlarının eleştirileri ve önerilerinin daha detaylı sürümünü okumak ve yorumlarınız ile bu eleştiri ve önerileri geliştirmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanmalısınız. Sizlerin yorumları bu kampanyanın başarıya ulaşması için oldukça önemli. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Harry Potter Tutkunlarının Hogwarts Mystery Hakkındaki Şikayet ve Önerileri

Beklenti: RPG – Sonuç: Görsel Roman

Oyuna başladığınız ilk andan itibaren olması gerekenden çok uzak bir Harry Potter dünyası sizi bekliyor. Karşılaştığınız ilk karakter olan Rowan’dan başlayan kısıtlı seçeneklerle, RPG olarak tanıtılmış bir oyundan ziyade kendinizi adeta bir görsel roman içinde buluyorsunuz.

Oyun RPG ögelerini içermediği gibi, oyuncuların hareket seçeneklerini de fazlasıyla kısıtlıyor. Diyaloglar tamamen geliştiricilerin istediği yönde şekilleniyor. Oyuncu, kendine özgü bir yolda ilerlemiyor ve her zaman önceden tasarlanmış bir senaryo içerisinde hareket etmek zorunda kalıyor.

Beklenti: Açık Dünya – Sonuç: Kısıtlı Hareket

Harry Potter: Hogwarts Mystery oyuncuları özgürce dolaşabilecekleri bir evren talep etmekteydi. Yapımcı firma reklamlarında tamamen “Açık Dünya” üzerine kurulu bir oyunun reklamını yaparken, oyun yayınlandığı zaman koridorlardan başka bir şeyle karşılaşmadık.

Oyuncular karakterlerini diledikleri gibi yönlendiremedikleri gibi, sadece belli mekanlarda, belli şekillerde hareket etmek zorunda kaldılar. Oyun, bu açıdan tanıtılandan çok uzakta görünüyor.

Beklenti: Özgün Avatar ve Karakterler – Sonuç: Mikro Ödeme

Oyuncular karakterlerini diledikleri gibi özgünleştirmeyi beklerken, en ufak bir saç stili değişikliğini bile Gem veya diğer oyun içi satın almalar ile yapmak zorunda kaldılar. Bu olumsuz durum oyuncuların özgürlük beklentisini karşılayamadı. Oyuncular özgür davranmak isterken, her noktada ödeme isteyen bir sistem içerisinde dahil olmuş durumda.

Oyuncular, yapımcı firmanın daha fazla özelleştirme seçeneği eklemesini ve bu seçeneklerin ücretsiz veya oyun içerisinde kazanılan altınlar ile elde edilebilmesini istiyor.

Beklenti: Harry Potter’ın Zengin Dünyası – Sonuç: Birkaç Mekan ve Birkaç Büyü

Harry Potter: Hogwarts Mystery tam bir senaryo faciası. Harry Potter: Hogwarts Mystery oyununun senaryosu, dev Potter dünyasının ufak bir parçasını bile almayı başaramamış. Oyun içerisinde yer alan karakterlerin hikayelerindeki pek çok tutarsızlık da oyuncuların tepkisini çekiyor.

Büyülerin azlığı, sınıfların azlığı ve hikayelerin yetersizliği oyuncuların tam bir Harry Potter deneyimi yaşayamamasına neden oluyor.

Beklenti: Eğlenceli Bir Oyun – Sonuç: Enerji, enerji, enerji…

Oyunun en çok tepki çeken kısmı enerji sistemi. Oyuncuların harcadıkları enerjinin dolması için çok uzun süre beklemek zorunda kalması, oyunda iyi vakit geçirmeyi imkansız kılıyor. Oyun içerisinde, sınıflarda ara olarak geçen bölümlerde bile enerji harcanmasının istenmesi oyuncuları hayattan bezdiriyor.

Her şeyden önce oyunun enerji sisteminin mutlaka değiştirilmesi talep ediliyor.

Beklenti: Yedi Yıllık Bir Hogwarts Deneyimi – Sonuç: Sadece Üç Yıl!

Harry Potter: Hogwarts Mystery oyunu her yerde yedi yıllık bir Hogwarts deneyimi sunduğunu söylemişti. Tamamen özgün karakterleri oluşturmamak ve belli bir senaryo içerisine hapsolmak bir yana, oyun içerisinde sadece 3 yıl ilerlenebiliyor! Üçüncü yıldan sonra oyun bitiyor!

Bu durum oyuncuların açık şekilde aldatılması anlamına gelmekte. Oyuncular bu konuda fazlasıyla tepkili ve kesinlikle yedi yıllık bir Hogwarts sürecinin bir an önce oyuna eklenmesini talep ediyor.

Oyuncularınız Sadece İngilizce Bilenler Değil!

Dünya çapında en sevilen hikayelerden olan Harry Potter serisi sadece İngilizce bilen bir kitle tarafından takip edilmiyor. Dünyanın her noktasında pek çok farklı dil konuşan oyuncu mevcut. İspanyolca, Portekizce, İtalyanca, Fransızca, Japonca ve Türkçe gibi çok konuşulan dillerin bir an önce oyuna eklenmesi gerekli. Bu sayede, temeli hikaye ve anlama üzerine kurulu olan bu oyun herkes için eşit ölçüde keyif verici olabilir.

Harry Potter: Hogwarts Mystery oyuncuları yapımcı firma Jam City ve Portkey Games’ten oyunun geliştirilmesini talep ediyor! Hem de hemen!

Bizi Takip Edit:

Bugün Michael imzanı bekliyor!

Michael Shaner bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Jam City: Hogwarts Mystery ve Wizards Unite Oyunları Harry Potter Dünyasına Yakışır Olsun». Michael ve imza atan diğer 75 kişiye katıl.