Victory

Kami Membantah Peraturan "Crew Cut" SM La Salle KK

This petition made change with 1,391 supporters!

Saya ingin merujuk kpd Surat Pekeliling Sekolah SM La Salle mengenai peraturan baru utk menggunting rambut secara Crew Cut kepada semua pelajar, dgn rujukan SMLS/XFE4022/02/2018.

Pada pendapat saya peraturan potongan rambut yg sedia ada suda memadai dan ianya kemas dan menunjukkan kekemasan rambut pelajar sekolah. Bagi saya potongan Jenis Crew Cut adalah keterlaluan dan ianya boleh membawa kemusykilan dan kemurungan di kalangan pelajar dan tidak sama sekali mencerminkan crew cut sebagai ukuran disiplin yg baik di kalangan pelajar. Maka dgn ini saya memohon kerjasama daripada semua ibu bapa pelajar utk sama-sama membantah jenis Potongan ini dgn menulis nama dan ic tuan dan puan dlm senarai ini. Apabila kita suda mencapai lebih daripada 500 nama maka saya akan menulis secara terbuka kepada Pengetua Sekolah SM La Salle dan melalui Jabatan Pelajaran Sabah utk memohon utk membatalkan arahan ini yg dikatakan tidak munasabah.

Sila viralkan kepada ibubapa yg lain dan senaraikan nama anda dan email. Jika sehingga penghujung bulan Jun, kita masih belum mencapai target 500 penama maka ini telah menunjukkan ibubapa telah bersetujuh dgn arahan ini.

Sekian.

Today: Jay is counting on you

Jay M needs your help with “Jabatan Pendidikan Negeri Sabah: Kami Membantah Peraturan "Crew Cut" SM La Salle KK”. Join Jay and 1,390 supporters today.