0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

“6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 3.Maddesinde değişiklik yapılarak Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunlarının da İş Güvenliği Uzmanı belgesi alabilmelerini istiyoruz.

Çalışan sağlığı ile güvenliğine ilişkin hukuksal, sosyal, ekonomik, insani unsurlar, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümlerinin müfredatında fazlasıyla bulunmaktadır. ÇEKO mezunlarının bu olanaktan dışlanması yerinde ve doğru bir karar değildir.

ÇEKO mezunlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı yetiştirme-eğitme belgesi de bulunmaktadır. Uzmanlık eğitimi verebilen ve eğitim kurumlarında hocalık yapabilen bu kişilerin, eğitim verdikleri işi yapma hakkının kendilerine tanınmaması doğru değildir. Asıl işleri bu olan uzman kişilerin alanlarında çalışma yapmalarını engellemek hakkaniyet ölçülerine de uymamaktadır.

Sonuç olarak, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 3.Maddesinde değişiklik yapıldığı takdirde, çalışan sağlığını yalnızca teknik ve mühendislik meselesi olmaktan çıkarıp, sosyal yönden incelenen bir alan haline de getirmiş olacağız.”

Bugün N.Merve imzanı bekliyor!

N.Merve Sek bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Jülide SARIEROĞLU: ÇEKO Mezunlarının İş Güvenliği Uzmanı olabilmelerine olanak sağlanmasını istiyoruz.». N.Merve ve imza atan diğer 26 kişiye katıl.