Kampanya Kapatıldı

İzzet Ter'e Özgürlük!

Bu kampanya 81 destekçi ulaştı

İzzet Ter'e Özgürlük!

Bingöl İl'i Adaklı İlçesi Demiroluk(Tap) köyü/mezrasında ikamet etmekte olan ve Hayvancılık mesleğini icra eden İzzet Ter uzun bir süredir Bingöl'de, cezaevinde tutuklu bulunmaktadır.

Dosyasındaki gizlilik sebebiyle, hangi suç ve ceza iddianemesi ile tutuklu bulunduğundan haberdar değiliz. Bu zamana kadar İzzet Ter'in hiçbir adli suç kaydı yoktur! Tutuklanmasına neden olacak herhangi bir adli suçta işlememiştir. Söylentiler çerçevesinde tek suçu " İçişleri bakanlığı tarafından, Anayasa kanunları çerçevesinde kurulmuş ve TBMM'de temsiliyet sahibi olan resmî bir siyasi partiye üye olduğudur.

(Madde 11 – (Değişik birinci fıkra: 12/8/1999 - 4445/4 md.) Onsekiz yaşını dolduran, medeni ve siyasi hakları kullanma ehliyetine sahip bulunan her Türk vatandaşı bir siyasi partiye üye olabilir.)

İzzet Ter; siyasi partiler kanunu,Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin anayasa ve hukuk kural/kanunlarının hiçbirini çiğnememiş, toplumda ,çevresinde dürüst ve doğru karakteri ile bunun yanında devletine ve milletine bağlı bir birey olarak bilinir. Bu açıdan sebepsiz yere mağdur edilen İzzet Ter ve Ailesinin biran önce bu mağduriyetinin giderilmesi, hiçbir adli hükmü olmadığı için  tutukluluğunun kaldırılmasını ve en kısa zamanda İzzet Ter'in özgürlüğünün geri verilmesi için Genelde Adalet Bakanlığı'mızın, yerelde ise Bingöl Valiliği'mizin, Adaklı Kaymakanlığı'mızın ve öncelikli Hukuk mecrisinde görevli değerli şahsiyetlerden bu konuyla ilgili   Demiroluk Köylüleri, dostlari olarak  alakalarınızı arz ediyoruz.

Bugün Bingöl -Adakli - Demirolu Köyü/Mezrasi imzanı bekliyor!

Bingöl -Adakli - Demirolu Köyü/Mezrasi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İzzet Ter'e Özgürlük!». Bingöl -Adakli - Demirolu Köyü/Mezrasi ve imza atan diğer 80 kişiye katıl.