İzmir Ulaşımında 90 Dakika Uygulaması Kaldırılmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

İzmir Büyükşehir Belediyesi metro-izban-vapur-otobüs olarak tüm araçlarda transfer edilebilecek şekilde 2008 senesinde 90 dakika uygulamasını başlatmıştı. Türkiye'de gerçekten örnek bir uygulamadır. Daha sonra birçok uzun hattı 519-Balçova-Gaziemir, 530-Gaziemir-Bornova, 408-Görece-Konak, 508-Menderes-Konak vb gibi bu uygulama sebebiyle kaldırma kararı aldılar UKOME kararı ile peyderpey. Geçen sene İzban grevi esnasında da gündeme getirdiğimiz gibi uzun-tek binişlik hatları az da olsa tekrar sefere koymaları gerektiğini bu vesile ile hatırlattık. Ancak maalesef Belediyemiz bu hususta gerekli şikayetleri nazar-ı itibare almamaktadır.

90 dakika uygulaması kaldırılacaksa bilet fiyatlarında bir miktar indirime gidilmesinin yanısıra uzun tek binişlik hatları sefere tekrar koymaları elzem olmuştur. Çünkü bu transfer indi-bindi sistemi 90 dakika uygulanmaksızın anlamsızlaşır. Bu sisteme geçilme kararı kesinse işbu hususta gereken düzenlemelerin ivedilikle yapılarak uzun-tek binişli hatların sefere konmaları gerekmektedir. Bu husus hakkında tüm İzmirlilerden destek bekliyoruz.

Bugün Alper imzanı bekliyor!

Alper ZEYBEK bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İzmir Ulaşımında 90 Dakika Uygulaması Kaldırılmasın». Alper ve imza atan diğer 1.838 kişiye katıl.