Toplu taşımada "Yetersiz Bakiye" dramına son verelim. İzmirim Kart eksi bakiyeye inebilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 10.000.

Toplu taşıma kullanan hemen hemen herkes bugüne kadar en az bir kere bile olsa bahsedeceğim sorundan muzdarip olmuştur. Bu sorun ne mi? Bir örnekle bahsedeyim.

Sabah evinizden işe gitmek üzere çıktınız, koşar adımlarla otobüse, metro, İzban’a vs. yetişmeye çalışıyorsunuz. Diyelim ki işe gitmek için otobüs kullanıyorsunuz. Durağa geldiniz, beklemeye başladınız ve bir süre sonra otobüs geldi. Durak kalabalık, insanlar otobüse binebilmek, gidecekleri yere zamanında yetişebilmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Neyse ki otobüse binme sırası size geldi. Kartınız elinizde hazır bekliyorsunuz ve kartınızı okutup otobüsün arkasına doğru ilerleyeceksiniz ama birden o rahatsız edici ses kulaklarınızda çınlıyor: Yetersiz Bakiye! Güne pek de iyi bir başlangıç olmasa gerek. Bundan sonra iki seçeneğiniz var. Bunlar;

1- Otobüsteki diğer insanlardan sizin yerinize kartını okutabilecek birini bulmak.

2- Otobüsten inip kart yükleme noktası bulup kartınıza para yükletmek. Dolayısıyla bir sonraki otobüsü beklemek.

İki ihtimal de can sıkıcı değil mi? Hele bir de inip metrelerce kart doldurmak için yürüdüğünüzü düşünün. Bazen evden o kadar erken çıkıyoruz ki kartımızı dolduracak açık bir yer bile bulamıyoruz. Beklemesi ve geç kalması da cabası.

Benim önerim tam olarak burda devreye giriyor. "İzmirim Kart Eksi Bakiye Sistemi". Sistem şu şekilde; kartınızda yeterli limit kalmadıysa eksik olan limit kadar size borç veriyor, tabii sonra almak şartıyla. Böylelikle Yetersiz Bakiye sesini duymuyor ve otobüsten inmek zorunda kalmıyorsunuz. Bu yöntemle yine 90 Dakika özelliğini kullanabiliyor, böylelikle aktarma yapıyorsanız ortalıkta dolum merkezi aramak zorunda kalmıyorsunuz.

Ertesi güne kadar karta yükleme yapılmazsa tekrardan eksi bakiyeye inmeyecek. Üç gün içinde karta yükleme yapılmazsa karta bloke konulacak. Kartın aktif olması için en az borç kadar para yüklenmesi gerekecek. Bu hizmetten yararlanmak isteyenler kartlarını sisteme kaydettirecekler ve kartlarını kendilerine tanımlayacaklar. Aksi taktirde suistimale açık bir durum söz konusu. Dolum işlemi gerçekleştirildikten sonra bu hakkınız yine aktif olacak.

Tabii bu hizmetin ufak bir bedeli olmalı ki yapılabilir kılsın. Örneğin Öğrenci Kartlarına 0.25 krş Tam kartlara 0.50 krş'luk bir fark yansımasıyla eksi bakiyeye inebilinsin. Bence yağmurlu bir havada veya tam işe geç kalmışken otobüsten inip kart dolduracak bir yer aramaktan çok çok iyi bir seçenek.

Faydalı olacağını düşünüyorum. Umarım destek verirsiniz.

Bugün Ramazan imzanı bekliyor!

Ramazan KIRLI bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İzmir toplu taşımada "Yetersiz Bakiye" dramına son verelim». Ramazan ve imza atan diğer 8.069 kişiye katıl.