Karşıyaka faytonlarının çalışma koşulları düzeltilsin. Belediye Başkan adayları söz versin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Yıllardır Karşıyaka sahilinde iş yapan faytonları çeken atların durumu her gecen gün kötüleşiyor. Hayvanların bakımsızlıkları, yarası sağlığı denmeden hayvan haklarına uymayan koşullar altında saatlerce çalıştırılmaları, canlı yerine konmamaları ve bunun kabul edilmesi son derece utanç verici bir durum olup İzmir belediyesi çalışmalarına kesinlikle yakışmıyor.

Şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarından bu konuda bizlere bir söz vermesini talep ediyoruz.

Karşıyaka'daki fayton atları için hayvan haklarına uygun dinlenme ve çalışma koşullarını sağlayacağınıza söz verir misiniz?

Fayton atlarının özellikle yaz aylarında yaz sıcağında asfalttan geri yansıyan ısı üzerinde ve cayır cayır yanan güneş altında gölgesiz bir alanda bekletilmeleri konusunda en kısa sürede tedbir alınması gerekiyor.

Hayvanların:

• İlk ve en acil olarak gölgede dinlenebilecekleri, alttan sıcak gelmeyecek bir alana
  • Su temin edilecek ve gerekirse yıkanacak bir sisteme
  • Saman ve yiyecek bulundurulacak yalak sistemine
  • At değişimi gerekirse yedekte atın durabileceği bir alana
    Belediye veterinerleri tarafından düzenli sağlık kontrollerinin yapılmasına,
  • Hasta ve sakat hayvanları çalıştıranlara ceza kesilmesi için düzenleme yapılmasına
  • Besinlerinin kontrol edilmesine ihtiyaçları bulunmaktadır.
  • Biz hayvan severler için çok önemli olan bu konuda

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yönetmeye aday olanlardan bir söz almak istiyoruz. Hayvan haklarına saygılı ve örnek uygulamalar yapan bir İzmir görmek dileği ile.