Karşıyaka faytonlarının çalışma koşulları mutlaka düzeltilmelidir!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Yıllardır Karşıyaka sahilinde iş yapan faytonları çeken atların durumu her gecen gün kötüleşmektedir. Hayvanların bakımsızlıkları, yarası sağlığı denmeden hayvan haklarına uymayan koşullar altında saatlerce çalıştırılmaları, canlı yerine konmamaları ve bunun kabul edilmesi son derece utanç verici bir durum olup İzmir belediyesi çalışmalarına kesinlikle uymamaktadır.

Fayton atlarının özellikle yaz aylarında yaz sıcağında asfalttan geri yansıyan ısı üzerinde ve cayır cayır yanan güneş altında gölgesiz bir alanda bekletilmeleri konusunda  en kısa sürede tedbir alınması, hayvan haklarına uygun dinlenme ve çalışma koşullarının sağlanması gerekmektedir.

Hayvanların:

• İlk ve en acil olarak gölgede dinlenebilecekleri, alttan sıcak gelmeyecek bir alana
  • Su temin edilecek ve gerekirse yıkanacak bir sisteme
  • Saman ve yiyecek bulundurulacak yalak sistemine
  • At degisimi gerekirse yedekte atın durabilecegi bir alana
  • Belediye veterinerleri tarafından düzenli saglık kontrollerinin yapılmasına,
  • Hasta ve sakat hayvanları çalıştıranlara ceza kesilmesi üzere düzenleme yapılmasına
  • Besinlerinin kontrol edilmesine ihtiyaçları bulunmaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin İzmir faytonları için yapılan düzenlemenin acilen Karşıyaka'daki faytonlar için de yapılması üzere harekete gecmesini tüm hayvanseverler adına önemle rica ederim.

Hayvan haklarına saygılı ve örnek uygulamalar yapan bir İzmir görmek dileği ile.

Bugün kristina imzanı bekliyor!

kristina steinbuchel bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İzmir faytonlarının çalışma koşulları mutlaka düzeltilmelidir! @izmirbld». kristina ve imza atan diğer 5.661 kişiye katıl.