T Plaka Hakkımız Verilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

TBMM'de kabul edilip, 23 Temmuz 2004 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla "pergel" yasası, İzmir yükşehir metropol sınırlarını da genişletmişti. Yasayla birlikte metropol alana dahil edilen yeni 10 ilçedeki esnaf, yasanın verdiği haklara kavuşmak için çeşitli girişimler başlatmıştı. Çıktığı günden itibaren yasadan yararlanmak isteyenlerin başında da taksici esnafı yer alıyordu. Selçuk,  Torbalı,  Menderes,  Kemalpaşa,  Menemen,  Foça,  Aliağa, Bayındır,  Urla ve  Seferihisar ilçeleri bu yasayla metropole dahil olmuşlardı. Bu ilçelerde faaliyet gösteren 456 taksici esnafı, çıkan yasadan bugüne kadar faydalanamadıklarını, mağdur olduklarını öne sürerek, Büyükşehir ve  İçişleri Bakanlığı'nda girişimlerde bulunmuştu. Ankara ve Istanbul başta olmak üzere 81 ilin 80 inde tüm Ticari Taksilerinin T plaka olduğu Türkiyede yasayı sadece IZMIR BUYUKSEHIR Uygulamıyor.

Biz ilce taksicileri olarak isteğimiz sadece "T" plaka olmak ve ilçemizde faaliyet göstermek. Bizlere Korsan Taksi muamelesi yapılmasından rahatsız oluyoruz. Izmirdeki 3000 ticari taksinin hakkını savunan izmir şöförler odası bizi yok sayıyor. Kanunlara uymayan kişilerle diğer esnaf taksicileri bir tutuyor.

Vergi veriyoruz her türlü evraklarımız mevcut çalışma ruhsatımız güzergahımız belli fakat yasal hakkımızı kullanamıyoruz.

Bizlere destek verin.

Sesimiz olun.

Bugün Ismail imzanı bekliyor!

Ismail Adanar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Izmir Büyük Şehir Belediyesi: T Plaka Hakkımız Verilsin». Ismail ve imza atan diğer 63 kişiye katıl.