ÇEVREYE ZARARLI TRAFO İNŞAATI DURDURULARAK ESKİ KARARDA YER ALAN SAĞLIK OCAĞI-PARKYAPILSIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.
1.000 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ve tarafına Serhat Ergin bu kampanyayı başlattı

İzmir Bayraklı Adalet Mahallesinde, Binaların arasında bulunan, çevresi tamamen yerleşim alanı olan ve eskiden Sağlık ocağı ve yeşil alan-park yapılmak istenen mevcut yere TEİAŞ tarafından yüksek güçlü trafo yapılmak için hızlı bir şekilde alanda bulunan ağaçlar katledilerek inşaata başlanmıştır.

İzmir ilimizde yaşanan depremde çevremizde bulunan 3 sitede yıkım ve ağır hasar nedeniyle devletimizce yapılan ihale sonucu yerlerine deprem riski nedeniyle 5 kata düşürülerek TOKİ tarafından yenilerinin inşaatı başladı. Yapılmak istenen trafo ise 24,5 Metre yüksekliğinde olup 8 kata karşılık gelmektedir.

Trafo yapılmak istenen alanın imarı İzmir Büyükşehir Belediyesince 2018 yılında arazinin çevresinde bulunan binalar ve buralarda yaşayan insanların görüşü alınmadan değiştirilmiş, sonrasında da hiçbir şekilde bilgilendirilme yapılmamıştır.

Söz konusu alanın çevresinde yer alan bazı binalar İzmir depreminde  yıkılmış ve bu alanda insanlar toplanmıştır, alana çadırlar kurulmuş ve haftalarca burada yaşanmıştır. Buraya yapılacak trafo ile bu alan tamamen yok olacaktır.

Yapılacak trafo inşaatı için ÇED raporu alınması mecburiyeti yoktur ancak trafodan kaynaklı olabilecek manyetik alan, radyasyon vb. zararlar konusunda hiçbir kaynakta bulunmamaktadır.

Ayrıca tamamen sağlıklı olsa bile bina çevresi 3 metrelik beton duvarlarla çevrilerek üstleri dikenli telle kapatılacaktır. Bu şekilde adeta bir hapishane binası görüntüsünü her gün evden çıktıklarında gören ailelerin ve çocuklarının psikolojisi kötü etkilenecektir.

Devletimizin gücü her şeye yetiyor, bu TRAFO inşaatı çok geç olamadan durdurularak şehir içinde olup çevresindeki yerleşim alanları daha uzakta bulunan uygun bir yerde yapılmalıdır.

Buradan bütün ilgili kurumlara ve yetkililere sesleniyorum lütfen bizlerin sesine kulak verin, gelin bu yanlıştan vazgeçin.

Mevcut sağlık ocağımızın bulunduğu site depremde hasar almış olup boşaltılmış durumdadır ve buna rağmen giriş katında yer alan sağlık ocağı yer olmadığından burada hizmetine devam etmektedir.

TRAFO İNŞAATI yerine SAĞLIK OCAĞI yapın ve ÇEVRESİNİ YEŞİL ALAN OLARAK düzenleyin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.