İzmir Halkı Meydanına İsim Veriyor !

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Sevgili İzmirliler, İzmirli Kentdaşlar,

Bildiğiniz üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi 2015 yılında Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda yer alan Mithatpaşa Parkı’nın önünde alt geçit çalışması başlatmış ve alt geçidin üzerinde kalan trafiğe kapalı alana Kıyı Tasarım projesi kapsamında yeni bir meydan yapılacağını duyurmuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, yeni yapılacak meydana "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" adının verilmesini önerdiği ve bu kararın belediye meclisinden geçtiği konuşuluyor. Bizler bölge halkı olarak; MEYDANLARIN BİR KAMUSAL ALAN OLDUĞU ve bu meydanlara bir isim verilecekse buna, meydanı kullanan kentlinin ortaklaşarak karar vermesi gerektiği kanaatindeyiz.

Halkın kullanacağı meydanlara kentlinin ortak onayından geçmiş, kentin karakterini çağrıştıran ve ona atıfta bulunan isimler verilmesi gerektiğini düşünerek bir çalışma grubu kurduk. Bu anlamda “MEYDANIMIZA İSİM VERİYORUZ” çağrısını olabildiğince yaygınlaştırarak bir halk oylaması yapmak istiyoruz. Sizler de kampanyayı imzalayarak meydanımıza siyasi isim istemediğinizi belirtip, ilk yoklamamızda ağırlık kazanan “Günbatımı”, “İmbat” ya da “Karantina” gibi İzmir’e atıfta bulunan ve meydana verilmesini istediğiniz isim önerilerinizi kampanyanın yorum bölümüne yazarak oylamaya destek olabilirsiniz.

Katılımınız için şimdiden teşekkür ederiz.

İzmir Güzelyalı-Hatay HAZİRAN Forumu

Bugün Güzelyalı-Hatay imzanı bekliyor!

Güzelyalı-Hatay HAZİRAN Forumu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi: MEYDANIMIZA İSİM VERİYORUZ !». Güzelyalı-Hatay ve imza atan diğer 1.471 kişiye katıl.