İzmir'deki "Ulaşım Grevi"ne Bir Çözüm Üretilsin!

0 have signed. Let’s get to 100!
At 100 signatures, this petition is more likely to be featured in recommendations!
Oğulcan Onat Dergin started this petition to İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu

İzmir'de 10 Aralık 2018 tarihinde İzban tarafından başlatılan grev, 3 Ocak 2019 tarihi itibariyle hâlâ devam etmekte ve her gün başta işine ve okuluna yetişmek için çaba gösteren bizlerin ulaşım hakkı elimizden alınmaktadır. Başta "24 dakikada bir" olmak üzere kısıtlı bir hat ve zaman diliminde gerçekleştirilen İzban seferleri 25 Aralık 2018 tarihinden beri tamamen durdurulmuş ve şehirdeki birçok lokasyona ulaşımı imkansız kılmıştır. "Mağdur oldukları için grev yapan" sendika üyelerinin İzmir halkını böyle bir mağduriyete uğratması, ne mantıkla ne de vicdani olarak verilmiş bir karar değildir!

Bugün itibariyle (3 Ocak 2019) çeşitli haber kaynaklarından İzmir metrosu ve tramvayının da grev hazırlıklarına başladığını öğrenmek, "2019 yılında" ulaşımın nasıl sağlanacağı konusunda büyük bir şok etkisi yaratmaktadır. Bu mağduriyetin daha ne kadar devam edeceği hâlâ belirsizliğini korumaktadır!

Bu bağlamda, ulaşım hakkımıza yeniden kavuşmak için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ve büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'nu somut aksiyonlar almaya davet ediyoruz.

0 have signed. Let’s get to 100!