0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Sayın yetkili,

Her geçen gün İzmir için şehiriçi ulaşıma alternatifler ekliyorsunuz ve bunu İzmirliler rahat etsin diye yaptığınızı gururla anlatıyorsunuz. Biz İzmirliler de bu konuda yaptığınız hizmetleri çoğu zaman destekliyor ve takdir ediyoruz. Hayatımın büyük kısmını Tepeköy-Torbalı ve İzmir arasında her gün gidip-gelerek sürdüren biri olarak İzban öncesi ve sonrasında her türlü ulaşım aracını kullandım. Buna sabah gidiş akşam dönüş olarak çalışan Hilal-Tepeköy arası tren de dahil. Fakat son günlerde kalabalığı azaltmak adına koyduğunuzu söylediğiniz ek seferlerin ve şubat ayında yürürlüğe girecek yeni İzban ücret tarifesinin vatandaş yanlısı olduğunu düşünmüyorum.

Torbalı gibi sanayi bölgesi olan ve her gün Torbalı-İzmir arası işe ya da okula gidip gelen yüzlerce insanın olduğu bir ilçeye uzakta kalan, fazla yolcusu olmayan bir ilçe muamelesi yapıyor olmanız ulaşım sağlamak değil. İzbanı 6 dakikada bir yaptığınızı söylüyorsunuz, İzmir'de yaşayıp Torbalıda'da çalışan/okuyan ya da tam tersi durumda olan insanlar için bekleme süresini 20 dakikan 25 dakikaya çıkardınız. İzbandaki kalabalık azalmadığı gibi geciken trenler ve beklemeler sebebiyle seferler arası aslında 30-40 dakikaya uzadı. Yani artık Torbalı'ya gidebilmek için iki katı süre bekliyoruz. Bir saat içinde 3 sefer yapılırken 2 saat içinde 3 sefer yapar hale geldi. 6 dakikada bir yaptığınız ring seferler şehir merkezini kapsayan yani otobüs gibi seçenekleri olan insanlar için. Bizim ise tek seçeneğiniz İzban ise o kalabalıkta yolculuk yapmaya ve 40 dakika tren beklemeye mecbur bırakılıyorsunuz.

Bunlar yetmezmiş gibi bir de tarifeli ücrete geçmekten bahsediyorsunuz. 25 kilomertreden sonra her bir kilometre için alacağınız ek ücretler her gün Torbalı-İzmir arası okul ya da iş için izban kullanan herkesin ödediği ücreti 2 katına çıkaracak. İzbandan başka kullanabileceğimiz bir toplu taşıma aracı yok. Haberlerde bir havalimanı örenği vermişsiniz. Tutturmuş gidiyorsunuz. Merak ediyorum kaçınız bu işkenceyi çekiyor. Dizlerimden ameliyat olmam gerekiyor, ayakta duramıyorum ve ben 1-2 saatlik yol yapıyorum tek seferde. İnsanlar istiflenmiş gibi yol yapıyor. Hergün bu çileyi çeken onlarca insan var ve her gün bir kavgaya şahit oluyoruz. yer bulamayanlar, çıkmak için zor anlar yaşayanlar. Özellikle de Engelli vatandaşlarımız için bulunmayan yerler. Seferlerin sıklaştırılmasını ve ücret ile ilgili yapılacak değişiklikleri durdurmanızı talep ediyoruz.

Bugün Tolga imzanı bekliyor!

Tolga Işık bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İzban Tarife Ücreti Gelmesin Tepeköy veya Aliağa Kalkış Saatleri 10 Dakika Aralıkla Olsun.». Tolga ve imza atan diğer 289 kişiye katıl.