İZBAN'IN YENİ SİSTEMİ'Nİ İSTEMİYORUM KALDIRILSIN!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

İzmir'de 15.02.2018 Tarihinden itibaren kullanılmaya başlanan ''Gittiğin kadar öde'' sistemi yüzünden insanlar mağdur olmuş durumda. Sistemin mantığı basit olarak şu şekilde işliyor: Kartınızı bastığınız zaman sizden 10 TL kusur kesilir ve nerede inerseniz oradaki turnikelerden çıktığınızda tekrar kart basarsınız. Ne kadar durak gidildiyse o kadar para kesilir, ardından geri kalan para karta geri yüklenir.

Sistemdeki olumsuzluklar:

1) Kartınızda her zaman 10 TL üstü bir miktar bulunmak zorunda. Asgari ücretle çalışan birinin her daim kartına 10 TL yüklemesi kişiyi zora sokabilir. Asgari ücretten fazlasını alsa bile acil bir işi varsa, yanında da nakit para yoksa ya da yükleyeceği makine bozuksa ya da madeni parası yoksa ve karta fazla yükleme yapmaması gerekiyorsa kişi yine mağdur olabilir.

2) Her kilometre başına kesilen 0.07 kuruş yüzünden insanlar hesaplama yapmak zorunda kalacaklar ve duraktan indiğinde kesilen para yüzünden bakiye 10 TL altına düştüğünde tekrar yükleme yapmak zorunda kalacak.

3) Metrodan indiğinde acelesi olan bir insan tekrar kart basmak zorunda çünkü eğer kalabalık yüzünden kart basamazsa bakiyesinden 10 TL kesilmiş olacağı için sadece 1 durak gitmiş olsa bile 10 TL civarı para ödemiş olacak. İzmir kalabalık bir şehir. Aktarma kullanan insan sayısı gün içinde yüzbinleri buluyor. Belli başlı bazı duraklar merkezi bir aktarma olması sebebiyle özellikle çok kalabalık oluyor . Bu kalabalık duraklarda kart basma sırası bekleyen insanlar yüzünden uzun sıralar oluşabilir, bunun sonucunda ise acil bir işi olan vatandaş (Örn: Hastaneye yetişmesi, işine yetişmesi, okuluna yetişmesi, ailevi olaylara yetişmesi gereken) haliyle geç kalacak.

4) İZBAN İzmir'de geniş bir alana yayılmış durumda ve her noktaya en kısa sürede giden araç durumunda. İnsanlar otobüs, minibüs vb araçları kullanmadan önce ilk olarak İZBAN ile istediği noktaya gider ardından oradaki araçlara binip o noktanın çevresindeki semtlere mahallelere ulaşabilirdi. Şimdi bu sistem yüzünden binlerce insan ESHOT ve Dolmuş kullanarak trafikte kalıyor ve yine bu yüzden istediği yerlere ulaşırken zaman kaybı yaşıyor. Bunun sonucunda İzmir Halkı psikojik olarak çöküşe uğratılmak isteniyor.

5) Toplu taşıma bir ihtiyaçtır, bir haktır kâr amacı güdülemez. Bu sistemde bariz olarak kâr amacı güdülmekte

İzmir Halkı bu sistem yüzünden İZBAN'ı kullanmak istemiyor. Kullanabileceği araçlar ise oldukça sıkıntılı. Trafikte saatlerce kalıp işlerine ulaşmak zorunda kalacaklar ya da saatler önce kalkmak zorunda kalıp uykularını alamayacaklar ve verim azalacaktır. İzmir Halkı'nın psikolojisini yıpratmaya çalışılıyor. İzmir halkı rahatına düşkündür. Zorluğu sevmez. Her türlü zorluğa, kötülüğe bir şekilde baş kaldırır. Lütfen kampanyayı imzalayın ve  İZMİR HALKI'NIN HAKLARINA  SAHİP ÇIKIN.

Bugün Burakhan imzanı bekliyor!

Burakhan Katdar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İZBAN'IN YENİ SİSTEMİ'Nİ İSTEMİYORUM KALDIRILSIN!». Burakhan ve imza atan diğer 36 kişiye katıl.