İthal Motosikletlere %20 Ek Vergiye Hayır!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 7.500.

Özellikle İstanbul'da ve diğer büyük şehirlerde her geçen gün artan trafik çözümsüzlüğe doğru gidiyor. İnsanlar her gün saatlerce yollarda kalıyor, ömürlerinin büyük kısmında trafik çilesinde beklemeye devam ediyor, egzoz gazı soluyor. Bu sorunu arkasında bırakmak isteyen insanlar 2 tekere geçiş yapıyor ve motosikleti tercih ediyor.

Birçok ülkede motosiklet özel olarak teşvik edilirken, ülkemizde sanki önü kapanmaya çalışılıyor. Resmi Gazete'de yayınlanan yeni yasa ile Bakanlar kurulu, bazı ülkelerden ithal edilecek bazı motosikletlere yüzde 20 ek gümrük vergisi koyma kararı aldı.

Buna göre ülkeler; “en az gelişmiş ülkeler”, “özel teşvik düzenlemelerinden yaralanacak ülkeler” “gelişme yolundaki ülkeler” ve “diğer ülkeler” başlıkları altında toplandı.

Sayılan ülkeler menşeli ve 800 cm3 ile 50 cm3 arasında değişen silindir hacmine sahip motosiklet ve moped ithalatına yüzde 20 ek gümrük vergisi uygulanacak.

Öte yandan bu araçların iç lastik, rulman, jant, aksam ve parçalarının ithalatına da yüzde 10 ile 20 arasında değişen ek gümrük vergisi uygulama kararı verildi.

Biz motosiklet severler, bu yasaya hayır diyoruz. Motosiklet kullanımını teşvik etmek gerekirken, önünün kapanmasına hep birlikte hayır diyelim ve sesimizi duyuralım!

Bugün Motosiklet.org imzanı bekliyor!

Motosiklet.org bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İthal Motosikletlere %20 Ek Vergiye Hayır!». Motosiklet.org ve imza atan diğer 5.386 kişiye katıl.