İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'ne Bina Tahsis Edilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

İstanbul Teknik Üniversitesi 1773'te kurulduğundan beri Türkiye'de mühendislik eğitiminde standartları belirleyen kurum olmuştur. Mühendislik alanındaki gelişmeler doğrultusunda "Asırlardır Çağdaş" ilkesine bağlı kalarak 2010 yılında Elektrik-Elektronik Fakültesi'nden ayrılarak Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi kurulmuştur.

Ne yazık ki, Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'nin kendi binasına sahip olmaması hem öğrencilere hem akademisyenlere sorun yaratmaktadır. Öğrenciler, bölüm derslerini farklı fakültelerde almakta ve sınavlar uygunsuz saatlerde yapılmaktadır. Gereksinimleri karşılayan bilgisayar laboratuvarları zor bulunduğu hatta bulunamadığı için laboratuvarın kritik olduğu bazı derslerde laboratuvar uygulaması yapılamamaktadır. İTÜ bilgisayar mühendisliği eğitiminde Türkiye'nin ve dünyanın en iyi kurumlarından biri olmasına rağmen, bu eksiklikler çok daha iyi olmasını engellemekte ve hem ulusal hem uluslararası alanda yükselişinin önünü tıkamaktadır.

İTÜ'lü bilgisayar mühendisleri ve bilgisayar mühendisi adayları olarak talebimiz, Teknokent'in de bulunduğu Ayazağa Kampüsü'nde Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'ne de bir bina tahsis edilmesidir. Böylece hem eğitim alanında, hem de sanayi alanında İTÜ'nün şu an olduğundan bile daha iyi olabileceğine inanıyoruz.

Bugün Uğur Ali imzanı bekliyor!

Uğur Ali Kaplan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İTÜ Rektörlüğü: İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'nin Binası Yapılsın». Uğur Ali ve imza atan diğer 392 kişiye katıl.