İTÜ Rektörlüğünün yayalara kapattığı, İTÜ Otoparkı/Maçka'dan geçen kestirme yol açılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
İTÜ Komşu Dayanışması tarafına İTÜ Komşu Dayanışması bu kampanyayı başlattı

Dört mahallenin sakinlerinin yarım asırdır kullandığı, İTÜ Maçka Yerleşkesi içinden geçen yol, Ocak 2021 tarihinde İTÜ Rektörlüğü tarafından alınan keyfi bir kararla yaya geçişine kapatılmıştır. Muradiye, Vişnezade, Harbiye ve Teşvikiye mahallelerinin tam kesişim noktasındaki bu yol, bugüne kadar hiçbir sorun yaşanmaksızın mahalleliler, İTÜ çalışanları ve öğrencilerin huzur içinde kullandığı bir yoldur. Bu bölgedeki vatandaşlar işlerine, çocuklarımız okullarına giderken bu yolu kullanır. Can dostlarımız bu yoldan geçerek parka ulaşır. Dört mahalle bu yol sayesinde birbirine bağlanır. Bu yol gündelik hayatımızın olmazsa olmaz bir parçasıdır.

Bu yasaklama kararının ne amaçla alındığını sorguladığımızda, aldığımız yanıtlar  çelişkilidir. Önce moto-kuriyelerin bu kestirmeyi kullanmasının can güvenliği açısından sakıncalı olduğu söylenmiş; ardından restorasyon çalışması sebebiyle halkın can güvenliği gündeme getirilmiş, sonrasında geceleri bu bölgede uyuşturucu kullananların çevreyi rahatsız ettiği iddia edilmiştir. Rektörlükten yapılan açıklamaların gerçeklikle hiçbir ilgisi olmadığı bu yolu kullananlar tarafından bilinmektedir.

Mahallelilerin tepkisi karşısında görüşmeyi kabul eden İTÜ yönetimiyle yapılan görüşmelere yetkisi olmayan kişilerin gelmesi, sürekli mahalle temsilcilerinin oyalanması üzerine dört mahallenin sakinleri olarak bir imza kampanyası başlatma kararı almış bulunmaktayız.

Bu yol, bu bölgede yaşayan herkesin geçişine açık olmalıdır. İTÜ Rektörlüğü bu kararından hemen vazgeçmelidir. Bizler, yarım asırdır kullandığımız bu yolun, bürokratların keyfi tutumlarıyla ‘yasaklanmasını’ asla kabul etmiyor ve İTÜ Rektörlüğü’nü mahalle halkına karşı anlayışlı ve saygılı olmaya davet ediyoruz.

İTÜ KOMŞU DAYANIŞMASI

itukomsudayanismasi@gmail.com
Twitter: @ITUKomsulari
Facebook: İTÜ Komşu Dayanışması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.