KPPA tengking Pegawai Kanan Imegresen di KLIA, tiadakah isu-isu negara yang lebih penting?

KPPA tengking Pegawai Kanan Imegresen di KLIA, tiadakah isu-isu negara yang lebih penting?

Started
9 August 2022
Signatures: 7Next Goal: 10
Support now

Why this petition matters

Started by Alia Sofia

Dalam kemelut ekonomi dan politik yang tidak berkesudahan di Malaysia hari ini, perlukah isu seperti tuduhan terhadap KPPA menengking Pegawai Kanan Imigresen di KLIA baru-baru ini diangkat sehingga memerlukan satu siasatan khusus diadakan dan campurtangan terus dari pihak Menteri?

Tidak ada kah isu-isu lain yang harus lebih diutamakan dan di beri perhatian, seperti isu 1.2 juta warga China yang masuk ke negara ini dan tidak pulang semula atau isu-isu penyelewengan seperti isu LCS yang melibatkan berbillion dana Kerajaan? Isu-isu sebergini dilihat lebih kritikal dan patut diberi keutamaan kerana membabitkan keselamatan negara dan dana awam. Pihak Menteri seolah-olah lebih memetingkan hal yang remeh temeh dari isu-isu yang sepatutnya ditangani.

Agak pelik juga dengan sistem keselamatan CCTV serba canggih di KLIA dan saksi-saksi mata yang ada di situ, isu ini masih lagi tetap diperbesarkan. Bantu dengan menyokong dan menyebarkan petisyen ini supaya kerajaan lebih fokus dengan memberi keutamaan terhadap isu-isu yang lebih penting dan kritikal kepada negara.

Support now
Signatures: 7Next Goal: 10
Support now