İstismarcılara gereken cezaların verilmesi için ÇOCUKLARIN SESİ OL!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Geleceğimiz olan çocuklarımızın istismar haberlerini okumaktan yorulduk. Yasalar ne yazık ki çocuklarımızı değil istismarcıyı korumakta. Hemen her haberde istismarcının tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını acıyla okuyoruz. Çocuklarımızın bedenlerine dokunanlara alt sınırlarda gezen cezalar veriliyor. Bir çocuğun hayatını tümüyle etkileyen, psikolojik olarak tam olarak tedavisi mümkün olmayan bu eylemin bir insanı öldürmekten hiç bir farkı olmadığını ve hatta belki de daha ağır olduğunu anlamalısınız. Öldürdüğünüz insanın o andan itibaren acısı sona erer ancak bedenlerine dokunulan çocuklarımızın kabusu ömür boyu devam eder. Çocuklarımız ve aileleri korkutulup susturuluyor, kimisi de duyulmasın diye susuyor. Ve belki de büyük çoğunluğu şikayet ettikten sonra serbest kalır da bize bir şey yaparsa korkusuyla susuyor. İşte bu yüzden Çocuklarımızın sesi olmalı, sıra bizim çocuklarımıza gelmeden DUR demeliyiz.

Davalarda çocuklarımız tekrar tekrar dinlenmekte ve olay tekrar tekrar yaşatılarak daha da mağdur edilmektedir. Ayrıca çok önemli olan tedavi sürecine adım atmaları gecikmektedir.  Acilen tüm illerimizde bu konuda eğitim almış Hakim ve savcılardan oluşan İhtisas Mahkemeleri kurulmalıdır. Maddi delil olan dosyalarda ve şüpheli bir durum olmadığı hallerde çocuk ikinci kez dinlenmemelidir.

ÇİM'de çocuğun ilk ifadesi konuda uzman savcılar tarafından alınmalı, savcı suçun işlendiği kanısına vardığında sanık tutuklanmalıdır.

Eylemin yoğunluğuna, süresine ya da sayısına bakmaksızın bu suçu işleyenler ağırlaştırılmış müebbetle yargılanmalıdır.Unutmayın ki İSTİSMARIN BASİTİ OLMAZ!

İstismar davalarında eğer ki sanık eylem bittiği an çocuğu serbest bırakmışsa Hürriyetten yoksun kılma suçundan Beraat ediyor. Bu açıkça eylem sırasında çocuğun orada kendi rızasıyla bulunduğu anlamına gelir ki böyle bir şey mümkün değildir. Bu maddenin acilen değişmesi gerekmektedir.

Haydi. Sen de kampanyayı imzala ve ÇOCUKLARIMIZIN SESİ OL!

ANNE-BABA OLMAN GEREKMİYOR. İMZA İÇİN VİCDAN YETER!