Kampanya Kapatıldı

İstanbul Taksilerini İyileştirin! İstanbullular daha iyi taksileri ve taksi şoförlerini hak ediyor!

Bu kampanya 7.858 destekçiye ulaştı

İstanbul Taksilerini İyileştirin! Her gün binlerce taksi İstanbul trafiğinde yol alıyor ama denetimsiz ve düzensiz şekilde şehir hayatını ve insanların tehlikeye atıyorlar.

Taksi şoförlerinin trafik bilgileri eksik, iletişimleri kötü, taksiler bakımsız ve her şeyden öte güvensiz. Taksi şoförünün kim olduğunu, nasıl bir yeterliliği olduğunu müşteriler asla bilemiyorlar.

Taksiler ile ilgili şikayetler havada kalıyor. Yaptırımları ölçülmüyor, takipleri yapılamıyor. Çeşitli taksi odaları ve federasyonları kendi çalışanlarını koruyor, müşterileri dikkate almıyor. İstanbul kadar büyük şehirde insanlar verdikleri ücretin karşılığında hizmet alamıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hayatın içinde bu kadar etkili olan bir esnaf grubunu, bu kadar denetimsiz bırakmamalı. Müşteriler işini iyi yapmayan taksi şoförünün bu işi bir daha yapamayacağını bilmeli.

1) Tüm taksiler duraklara bağlansın, duraksız taksi bulunmasın. İspark taksi durakları dışında, taksileri geliştiren denetleyen duraklar kurulsun.

2) Tüm taksilerde şoförlerin fotoğraflı kimlikleri bulunsun. Fotoğraf ile uyuşmayan şoförler şikayet edilebilsin.

3) Beyaz Masa dışında etkili, yaptırımı kuvvetli, takip edilebilir şikayet hattı kurulsun

4)  Kapı iç kollarında görme engelliler için kabartma harf ile taksi plakası ve şoförün adı yazsın. Taksi duraklarında tekerleklik sandalyeli insanlar için, engelli erişimi olan belirli sayıda taksiler bulunsun

5) Taksimetrelere yazarkasa bağlansın, ücret karşılığı otomatikman fiş kesilsin

6) Tüm taksilerde trafik yoğunluğu ve taksinin nereye gittiğini gösteren navigasyon zorunlu olsun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi taksi sisteminin düzenli hayata geçmesi gerekli adımları atarsa, taksilerin şehir hayatını olumsuz etkilememesi için gerekli birimler ile koordineli bir şekilde çalışırsa, taksi şoförlerinin ve taksilerin düzeleceğine inanıyoruz.

Bu ana adımların atılmasından sonra, iletişim eğitimi eksik, nezaketsiz şoförlerin meslekten elenmesinin, taksilerin normal araçlardan daha sık denetimlere tabii tutularak bakımsız, pis düzensiz taksilerin trafikten men edilmesinin dikkate alınmasını istiyoruz.

Tüm İstanbullar olarak daha iyi taksileri hak ediyoruz.

Bugün cihan imzanı bekliyor!

cihan yavuz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «#İstanbulunTaksileri iyileştirilmeli, şehre yakışır bir taksi sistemi istiyoruz. @ibbbeyazmasa». cihan ve imza atan diğer 7.857 kişiye katıl.