İstanbul'da bisiklet yollarını artırın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Görüyoruz ki gelişmiş ülkelerde bisiklet ile ulaşım önemli bir yer tutmaktadır. İstanbul neden bundan mahrum kalsın ki?

İstanbul'da 16 milyon kişi yaşamaktadır. Bisikleti ulaşım, gezinti ve spor gibi amaçlarla kullanan kişiler hiç de az değildir ve bir çok kişi kullanmak istemektedir. Ancak bunu bisiklet yollarının yetersizliği engellemektedir. Oysa ki insanlar bisiklet kullanımına teşvik edilmelidir. Bunun sebebi ise bisikletin hava kirliliğine neden olmaması, aynı zamanda zaman kaybını en aza indirmesi ve sağlığı desteklemesidir.

İstanbul'da bisiklet yolları yetersizdir. 16 milyonun yaşadığı bir şehirde bisiklet yolları bu kadar az olmamalıdır. Olan bisiklet yolları ise birbirine entegre değildir. Bu durumlarda gidilecek yerlere giderken araba yollarında banketlerde bisiklet kullanılmaktadır. Banketlerin bu kadar dar olması ise bisikletçi hayatını riske atmaktan başka bir şey değildir.

Talebimiz bisiklet yollarının arttırılması, bisiklet yolu yapılamayacak yerlerde ise banketlerin genişletilmesidir.

İstanbul’u bir de pedallayarak dinleyin.