İPKB tarafından yıkım kararı alınan okulumuza yeniden yapım kararı da istiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

İstanbul ili Sarıyer ilçesi Maden mh’de bulunan, 65 yıldır eğitim vermekte olan Fatih İlkokulu için depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile İPKB tarafından yıkım kararı alınmış ve okulların açılmasına sayılı günler kala, 26 Ağustos’ta bu bilgi okul idaresine tebliğ edilmiştir. Okulun 2 gün içerisinde boşaltılması talep edilmiş, okul, muhitte bulunan diğer bir okul olan “Sarıyer ilkokulu”na nakledilmiştir.

Fatih ilkokulu için yıkım kararı alınmış olmasına rağmen, yeniden yapım kararı alınmamıştır. Dolayısıyla, hali hazırda kalabalık olan Sarıyer ilkokuluna, yıkım kararı alınan 2 okul daha eklenerek eğitim-öğretim son derece elverişsiz bir hale getirilmiştir.

Ülkemizin deprem kuşağında yer aldığını ve binalarımızın yenilenmesi/güçlendirilmesi gerektiği gerçeğinin veliler ve mahalle sakinleri olarak elbette farkındayız ve bu sıkıntılı dönemi, geçici olması kaydıyla elbette kabullenebiliriz. Ancak, ilimizdeki okulların hali hazırdaki kalabalık mevcutları göz önünde bulundurulduğunda yeni okullar yapılması beklenirken, var olan bir okula yılım kararı çıkarılıp yeniden yapılmayacak olmasının bildirilmesi kabul edilemez görünmektedir.

65 yıllık tarihi olan okulumuzun yeniden yapılarak öğrencilerimizin en kısa sürede medeni koşullarda eğitim-öğretim hayatlarını sürdürmeleri konusunda yetkililerin ivedi desteklerini istirham ediyoruz.