Başarı

Bu kampanya 36 destekçi ile değişim yarattı!

Kalitarya köyü Fatih Sultan Mehmet tarafından Florya Çiftliği olarak kuruldu. 1925 yılına kadar üzümcülük ile geçinen ve yaygınca küçük baş hayvancılık yapan Ayastefanos (bugün kü Yeşilköy) 5 köyün birisidir. 93 Harbi esnasında köşk Rus Karakolu veya Tavernası olarak kullanımlıştır. Savaşta ölen Rus Askerlerinin anısına dikilen anıtın yıkık temeli köşke 300mt. mesafedir. Köşk zamanında beyaz olduğu için beyaz köşk olarak anılmaktadır. Atatürk'ün Deniz Köşkünden Şenlikköye yürüyüş yaptığı yolun üzerinde yer alan köşk

tam meydanda bir anıt gibidir. Köşkün etrafında Eski Rum Kilisesi (Restore edilmeyi bekliyor), Şenlikköy Camii, Karokol, Park ve Ziraat Fakültesi vardır.

Bu Köşk restore edildi, teşekkür ederiz, ancak halka sunulmak üzere kamulaştırılmalı, muhtarlık, müze, hatıra dükkanı ve kafesi ile valiliğimiz tarafından semte hediye edilmelidir.

Bugün ERHAN imzanı bekliyor!

ERHAN BERKMEN bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul Valiliği: Florya / Şenlikköy'de restore edilen tarihi av köşkü semt müzesi, muhtarlık, hediyelik eşya, ve butik kafesi için İstanbul Valiliği tarafından kamulaştırılıp semtin anıt sembolü olarak sunulsun.». ERHAN ve imza atan diğer 35 kişiye katıl.