Engelleri kaldırmanın vakti geldi!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Görme engelli vatandaşlarımızın hayatını idare ettirebilmeleri,dışarıda bireysel hareket edebilmeleri için bu kampanyayı başlatmak istiyorum.

Bunun için araştırmalar yaptık,görme engelliler kim ya da ne değildir?Görme engelli olmak önemli bir sorun muydu?Bunun neticesinde Turkcell diyalog müzesine giderek engelli vatandaşlarımızın nasıl bir hayat yaşadıklarını 1 saat süreyle onların hayatlarını yaşadık.

Araştırmamızın sonucu olarak bazı eksiklikler fark ettik .Düzenli çevre ve bazı koşullar ve onların sağlanması halinde görme engellilerinde bir yere kendi başına gidebileceğini anladık.Ve görme engelli  vatandaşlarımızın hiçbir kimseye gerek duymadan hareket edebilmeleri için imkan sağlamak istiyoruz.

Metrolarda,metrobüslerde vs toplu taşıma araçlarında,kamu kurum kuruluşlarında onlara bağlı binalarda ve avm'lerde görme engelli vatandaşlarımızın rahat bir şekilde gezmeleri için yürüme şeritleri yapılmasını istiyoruz.

ENGELSİZ YAŞAMAK HERKESİN HAKKIDIR!

Bugün Besime imzanı bekliyor!

Besime Fırat bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul Valiliği bimer@istanbul.gov.tr: Engelleri kaldırmanın vakti geldi!». Besime ve imza atan diğer 45 kişiye katıl.