istanbul vb trafik sorununun çok olduğu yerlere mavi yol getirerek bu oranı azaltabiliriz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Bisiklet yollarının sadece sahillerde olması insanlarda sadece sahilde bisiklet ,paten vb aktivitelerin sadece sahilde yapılabileceğini düşündürüyor ama yurt dışında paten ve bisiklet kullanan insanlar şehir içinde hatta şehirler arası diledikleri gibi kullanabiliyorlar. Bisiklet ve paten kullanım olanaklarının az olması; trafiğin olmasına ve sağlık sorunlarının artmasına yolaçıyor.İstanbul ve İstanbul gibi büyük şehirlerde trafik sorununun insanları hem psikolojik olarak hem de zamansal olarak etkilemesi ve araçların çıkardığı karbondioksit gazı, ne kadar az olursa olsun boğucu özelliğe sahip olan bu gaz, “karbonmonoksit zehirlenmesi” ve sonrasında solunum sisteminde kalıcı hasarlara bozukluklar ve hatta ölüme kadar giden hasarlar yaratabiliyor. İnsan sağlığı açısından bisiklet sürmek günümüzün hastalığı olan obezite vb hastalıkların oranını düşürmek için en iyi yollardan biri.

Mümkün olduğunca bisiklet yollarının şehir içinde kullanıma açık olması ve bunun için minibüs yolu vb. alanlarda bisiklet yolunun hayata geçirilmesi. Hem trafik açısından hem de sağlık açısından iyi bir adım olucağına inanıyoruz.

Bu kampanyayı başlattım, çünkü…
Ben İstanbulda yaşayan bir lise öğrencisiyim. Bu kampanyayı başlatmak istememin sebebi; İstanbulda her gün yaşanan trafik sıkıntısını çözmeye ve insanların daha sağlıklı bir hayat sürmesini sağlamak ve ayrıca tanık olduğum bir kaç olay bisiklet ve paten sürücülerinin şehir içinde kullanmak istemeleri ancak böyle bir olanak olmadığından araç yolunda kullanmaya çalıştıklarını, kullandıklarında ise araç kullanıcılarının zorbalığına uğramalarıdır. Bu nedenle böyle bir kampanya başlatım. (E-mailden onaylamazsanız imzalarınız gözükmüyor ve kabul olmuyor)