İstanbul Sözleşmesi Kaldırılmasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Geçtiğimiz günlerde Pınar Gültekin’i kaybettik. Pınar, Türkiye’nin gördüğü ilk kadın cinayeti kurbanı değil ve son da olmayacak. Durum buyken, bir de 2011 yılında imzalanmış, kadına şiddet ve aile içi şiddet konularında temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen bir uluslararası insan hakları sözleşmesi niteliğindeki İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi gündemde. Bu sözleşme, kadınlara yönelik şiddete karşı alınan kapsamlı bir politikadır. Sadece yaşanmış vakalardaki mağdurları korumaya değil, aynı zamanda gelecekte olabilecekler için tedbir almaya da yöneliktir. Hukuki, tıbbi, psikolojik ve pedagojik yaklaşımlar içerir. Toplumsal tutumların ve algıların şekillendirilmesinden, yargı kanalının düzenlenmesine pek çok farklı talepte bulunmaktadır. Bu sözleşmeyi feshetmek, kadına şiddeti meşrulaştırmaya yönelik atılan bir adımdır.

Pınar Gültekin’in, Şule Çet’in, Özgecan Arslan’ın, Sevim Taş’ın, Emine Bulut’un ve daha nicelerinin başına gelenler tekrarlanmasın diye hareket geçin, kampanyayı imzalayın ve bu karara karşı birlikte direnelim.