Sağlık her şeyden önemli!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

-İstanbul Medipol üniversitesi öğrencileri olarak 15 Haziran’da üniversitelerin kendi akademik takvimlerini belirleyip final sınavlarını okulda yapabilecekleri hususunda alınmış olan karar doğrultusunda fikirlerimiz şu şekildedir:
-Üniversitemizin bulunduğu şehir olan İstanbul, ülkemizin en kalabalık şehri olup,resmi verilere göre Covid19 virüsünün en çok yayıldığı şehirdir.İstanbul şehri bu özellikleri itibarıyla diğer şehirlere göre Covid19 virüsü açısından en büyük riski oluşturmakta ve olası bir virüs yayılması durumunda en çok etkilenecek şehirler arasında bulunmaktadır.
-Virüs ortamında aileler çocuklarını okula göndermek istememekte,öğrenciler ve aileleri Covid19’un tekrarlanıp ikinci virüs dalgasının yayılabileceğinden büyük endişe duymaktadır.
-Yurtların ve ev sahiplerinin öğrencilerle olan sözleşmelerini iptal etmesi ve bu sebeple il dışından İstanbul’a gelecek birçok öğrencinin kalacak yerinin olmaması ihtimali göz ardı edilemez.
-Ailesinde işten çıkan kişilerin bulunma ihtimali olan öğrenciler açısından içinde bulunulan şu zamanlarda İstanbul’a gelmek hem öğrencilerin aileleri hem kendileri için maddi sıkıntı oluşturacaktır.
-Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma ile üniversiteye ulaşım sağlayan öğrenciler Covid19 virüsü riski sebebiyle tedirgin olmaktadır.
-Üniversite ortamı öğrencilerin sağlığı açısından sorun teşkil etmektedir ve olası bir virüs yayılması durumu onların akademik başarısını da etkileyecektir.
-Üniversitemizde çok sayıda yabancı öğrencinin bulunması ve onların ülkelerinden okula gelme ihtimalleri virüsün yayılma riskinin oranını arttıracaktır.
-Ünversitemizin sağladığı uzaktan eğitim programına her öğrencinin aynı zamanda erişememiş olması,uzaktan eğitim metodunda teknik sıkıntıların yaşanması ve bu metod yoluyla verilen eğitimden üniversitede sınıf/amfi ortamında verilen eğitim kadar verim elde edilememesi öğrencilerin akademik başarılarını etkileyebilecek faktörlerdir.
-Bizler Medipol Üniversitesi öğrencileri olarak,öğrencilerin sağlıkları,ihtiyaçları,akademik başarıları,yukarıda ifade edilen ve onlara benzer her durum da göz önünde bulundurularak final sınavlarının üniversitede yapılmaması için sizlerden hakkaniyetli bir yaklaşım ve ne zaman,nasıl yapılacağı konusunda da sağduyulu bir çözüm bekliyoruz.