Servis araçlarının yollara park etmesini engelleyin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

İstanbul da özellikle ana arterlerde gün boyu yada mesai çıkış saatlerinde park ederek sağ şeridi bloke eden servis araçlarına göz yumuluyor. gereksiz bir trafik sıkışıklığı yaratan bu durum trafikde ki herkesin hem zaman kaybına yol açıyor hemde sıkışık trafikde gereksiz yakıt sarfiyatı yaratıyor. Bu servis sürücüleri ayrıca kural tanımaz davranışlarıyla kazalara ve trafikde tartışma ve kavgalara yol açıyorlar.

Yetkililer ilgili noktalara hususi araçlar park ederse ceza uygulaması, aracın çekilmesi gibi tedbirlere başvururken bu servis araçlarına hiç bir yaptırım uygulanmıyor.

Kanun ve kuralların herkese eşit uygulanması gerekliliğinden hareketle bu kural dışı davranışların önüne geçilmesi için birlikte hareket edelim.

Belediye, Trafik il müdürlüğü ve İl trafik komisyonunu göreve çağırıyorum.

Hiç kimsenin ekmek parası bir diğerinden daha öncelikli değil, bu araçlara park yeri oluşturmak yada onların gün içinde fazladan kilometre yapmaması için bu kuralsız parklara göz yumulması vatandaşın büyük çoğunluğunu olumsuz etkiliyor.

Buna dur denmeli. İlgili kurumlar üzerine düşeni yapmalı.