Kampanya Kapatıldı

Geceleri devam eden Şantiye çalışmaları son bulsun.

Bu kampanya 9 destekçiye ulaştı

İstanbul Kartal Topselvi mahallesinde (Topselvi Cd.  No 95) DAP Yapı ya ait, DAP Teras Kule şantiyesi 50 metrelik mesafede  yaklaşık 500 ikamet konutunun ortasında yer almaktadır. Şantiye olduğu için iş gürültüsü fazladır. Bu şantiyede çoğu zaman çalışma gece saat 01- 02 lere kadar devam etmekte ve geceleri çıkarttığı  gürültü  (beton kamyonlari, beton pompalari, beton dokme, kalip cakma vb), etrafta yaşayan / ikamet eden insanlar için çekilmez hal almıştır. Defalarca değişik makamlara yapılan şikayetler sonuç vermemiş ve adı geçen DAP Yapı Teraskule şantiyesi, şikayetlerin önüne geçmek için İstanbul İl Mahalli Cevre Kurulundan 08.08.2017 tarih 168 No'lu karar ile "KAMU YARARI" gözetilerek gece 19-01 saatleri arasında çalışma izni çıkarmıştır.  "KAMU" yani biz çevrede yaşayan insanlar olduğumuz halde, bir yarar görmüyoruz. Aksine geceleri normal insanların uyuduğu saatlerde gürültüden uyuyamayarak yaşlı, çocuk,  hamile, hasta, sabah işe giden vb. gibi gerçek "KAMU" olarak bizler zarar görüyoruz. Tabiki onlarca hatta belkide yüzlerce insanın ekmek kazandığı büyük bir inşaat şantiyesinden gürültü çıkacaktır, buna itirazım yok. Problem bu gürültünün gecenin bir yarısında çıkması. Tüm inşaat şirketleri, teslim tarihi taahhütüne uymayı saygınlık olarak görürken, çevrede yaşayanlara yaptıkları saygizlikliklar da işin ironisi olsa gerek.

Sayın Yetkili,                                                                                                                                             İstanbul İl Mahalli Cevre Kurulundan tarafından DAP YAPI Teraskule şantiyesi için KAMU YARARI GÖZETİLEREK  verilen 08.08.2017 tarih 168 No'lu gece çalışma izninin, gerçek kamu yararı gözetilerek iptalini ve adı geçen şantiyenin insani saatlerde calismasinin sağlanmasını arz ederim.

Saygılarımla

Ahmet Erdal Taşçı

Bugün erdal imzanı bekliyor!

erdal taşçı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul Il Mahalli Cevre Kurulu: Geceleri devam eden Şantiye çalışmaları son bulsun.». erdal ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.