İstanbul Trafiği Deniz Ulaşımı ile Rahatlatılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Trafik, İstanbul için çaresi bulunamayan bir hastalık haline gelmeye başladı. Her gün insanlar 20 dakikalık yolu iş, okul ve başka sebepler için 1 saatte ancak alabiliyor. Daha uzun mesafeler gitmesi gereken kişiler içinse durum çok daha içler acısı. Avrupa yakasından, Anadolu yakasındaki işine, okuluna gitmek isteyen vatandaş çoğu zaman arabası olsa bile metrobüs, metro gibi trafiğe takılmayan ulaşım araçlarını tercih ediyor. Diğer bir sorun ise; toplu taşımanın, özellikle trafiğe takılmayan metrobüs ve metronun insan popülasyonunu kaldirmakta zorluk çekmesi ve insanların 1 saatlik yollari tıklım tıklım araçların içinde yolculuk yaparak geçirmeleri.

Peki çözüm için ne yapabiliriz ?

Bildiğiniz gibi, İstanbul 2 tarafı 2 ayrı denizle sarılmış bir şehir. Marmara denizi kıyısı, insan popülasyonunun çoğuna daha yakın. Bu kadar geniş bir deniz ağımız varken neden bunu ulaşım yükünü hafifletmek için kullanmıyoruz ? Tarihi yarımada çevresinde feribot ağları gelişmiş durumda. Avrupa yakasında Bakırköyden başlayan seferler mevcut. Ancak bildiğiniz kadarıyla, İstanbul popülasyonu son 20 yılda büyük oranda batı yönünde de artışa geçti. Beylikdüzü, Büyükçekmece, Avcılar hatta Silivri üzerine kurulacak feribot hatları o kısımlardan merkeze doğru oluşan yoğunluğu büyük oranda çözebilir. Bu denli bir deniz gücümüz varken, bunu kullanmayıp İstanbullu vatandaşı kara trafiğine ve tıklım tıklım otobuslere mecbur bırakmak büyük bir haksızlık diye düşünüyorum. Yetkili kişileri deniz ulaşımına yatırım yapmaya davet ediyorum. Gelin hep beraber İstanbullu'nun en büyük sorunlarından birini çözelim ve dünyaya güzel şehrimizi gelişmiş ulaşım ağlarımızla tanıtalım.

Bugün Ozan imzanı bekliyor!

Ozan Yurtsever bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul Deniz Otobüsleri : İstanbul Trafiği Deniz Ulaşımı ile Rahatlatılsın!». Ozan ve imza atan diğer 28 kişiye katıl.