Kampanya Kapatıldı

İstanbul'daki Tünel Meydanı'nın ismi Ahmet Hamdi Tanpınar Meydanı olsun.

Bu kampanya 318 destekçiye ulaştı

Biraz ilerisinde 20. yy. kültür tarihimizin en önemli sivil mekanlarından biri Narmanlı Yurdu var. Bedri Rahmi Eyüboğlu, Aliye Berger ve modern edebiyatımızın en önemli ismi Ahmet Hamdi Tanpınar bu mekanda yaşadılar ve özellikle Tanpınar bu binadaki odasında edebiyatın birbirinden değerli metinlerini yazdı. 10 yıl burada yaşadı ve varlığıyla hem binaya hem de Beyoğlu'na farklı bir anlam kattı. Küçük, sevimli, zarif Tünel Meydanı onun ismini taşımalı bundan böyle. Hatırası, onun gibi bir estetin seviyesine uygun bir şekilde yaşatılmayı fazlasıyla hakediyor. Zarif Tünel Meydanı bu değişikliği büyük bir memnuniyetle onaylayacaktır. Tanpınar ve arkadaşlarını daha yakından tanımak, sevmek, fikirlerini "temellük" etmek ve mümkün olduğunca günlük yaşamımızı her alanda o fikirler ışığında zenginleştirme çabası günlük yaşam estetiğimizi yukarılara çıkaracaktır. Sorunlarını çözmek niyetindeki bir toplum bu yolu denemelidir. Sonuç hiç beklenilmediği kadar muhteşem olacaktır. Bu zor, renkli, heyecanlı yolculuğun ilk adımı Ahmet Hamdi Tanpınar Meydanı olabilir. Saygılar.

Bugün Ali Sina imzanı bekliyor!

Ali Sina Özüstün bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul'daki Tünel Meydanı'nın ismi Ahmet Hamdi Tanpınar Meydanı olsun.». Ali Sina ve imza atan diğer 317 kişiye katıl.