82 yaşındaki engelli Ummuhan Teyze sokaklarda kalmasın, bir evi olsun

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.
200 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
istanbul belediyesi ve tarafına cansu sakızlı bu kampanyayı başlattı

İstanbul Maltepe ’de engelli 82 yaşındaki Ummuhan Karakaya ve oğlu 90 gündür arabada yaşıyor. Koronavirüs salgınıyla daha da zor günler yaşadıklarını belirten 82 yaşındaki Ummuhan Karakaya ve oğlu yetkililerden yardım bekliyor.

Arabanın bagajını mutfak gibi kullanan yaşlı anne ve oğul zor günler geçiyor. Sokağa çıkma kısıtlamasında araçta kalan ve zor günler geçiren aile kiralık ev bulamıyorlar.

Hayatı arabaya sığdırmaya çalıştıklarını belirten Ümit Aslan “Arabada kalmamızın sebebi şu geçen depremde kirada kaldığımız ev çatladı. Oturulamaz raporu verildi. Ondan dolayı uygun kiralık bir ev bulamadık 'sen bekarsın' dediler, 'annen engelli' dediler 'evimizi batırır' dediler ve kimse ev vermedi. Annem yüzde’ de 86 engelli, engelli olmasından dolayı hoş bakmadılar elimizde biriktirdiğimiz bir para vardı. Bu aracında motoru bitik elimizden çıkarmaya çalışıyoruz. Arabayı satsak perişan olacağız nerede kalacağız. Gördüğünüz gibi ben burada yatıyorum. Annem arkada yatıyor. Annem beni 5 dakika bir yere bırakmıyor. Annem yürüyemiyor bakıma muhtaç bakımını ben üstlendim. Koronavirüs nedeniyle kimseyi yaklaştırmıyorum. Genelde hayatımız 90 gündür araçta geçiyor.

Görüldüğü gibi engelli ve yaşlı olan teyzemizin özellikle (korona salgınının yaşandığı) şu günlerde bir arabanın içinde ihtiyaçlarını ve hijyenini, temizliğini sağlayabilmesi mümkün değildir.Yürüme engeli bulunan Ummuhan teyzenin bir arabanın içinde hareket edebilmesi bile mümkün görünmüyor.En azından içinde bulunduğumuz korona salgını dönemi bitene kadar onlara geçici olarak kalacakları bir yerin acil olarak temin edilmesi gerekiyor.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.