Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 3.089 destekçiye ulaştı

Yoldaşımızı, canımızı, can arkadaşımızı, Nuh Köklü’yü yitirdik…
Yeldeğirmeni Dayanışması ve Forza Yeldeğirmeni’nden arkadaşımız Nuh Köklü’yü psikopat bir esnaf gözümüzün önünde katletti.

Altıyol Boğa’da saat 20:00’da “İç Güvenlik Paketi”ne karşı #direnözgürlük nöbeti tuttuktan sonra mahallemize dönerken kar topu oynamaya başladık. Karakolhane Caddesi’ne geldiğimizde camına sadece bir kar topu isabet eden Aktar dükkanından çıkan KATİL küfürlü bir şekilde, camının kırılma ihtimali üzerine bağırmaya başladı.

Sakinleştirme çabamıza rağmen üslubunu değiştirmeyen KATİL “silahı getirir hepinizi öldürürüm, raporum var ertesi gün de elimi kolumu sallar çıkarım” diyerek dükkana koştu ve elinde bir beyzbol sopasıyla dışarı çıktı. Sopayı savurduğu anda elinden alıp olayı kapatmak için ısrar etmemize rağmen tekrar içeri koşup elinde ekmek bıçağıyla çıkan KATİL önce kendisini engellemeye çalışan kadın arkadaşımıza bıçağı savurdu ve şans eseri bıçak omzunun üstünden geçti. Onu itip erkek arkadaşımıza ulaşan KATİL bıçağı ile montunu kesti ancak yaralayamadı. Ardından karşı kaldırımda kalan başka arkadaşa yönelen KATİL çöp konteynırının arkasına onu sıkıştırıp itince NUH yardıma koştu ve KATİLE müdahale etti ve kayıp düştü. O esnada NUH’a dönüp doğrudan göğsüne saplayan KATİL ayağa kalkarak bıçağı önüne gelene savurmaya devam etti.
On onbeş adım atan NUH yere yığıldı ve sağlıkçı arkadaşımız tampon yapmaya başladı. Bu esnada psikopat halen “bana bir şey olmaz yarın çıkarım” diye bağırıyordu.

Arkadaşlarımız Nuh’u taksi ile hastaneye götürdüler. Bütün bu olanlara ve toplanan yaklaşık 150 kişinin kınamalarına rağmen küfürlerine, kadın arkadaşlara tacizlerine devam eden KATİL dükkana girip bıçağı ve ellerini yıkadıktan sonra telefonda sırıtarak biriyle konuşmaya başladı. Dışarı çıkıp önüne gelene küfür etmeye devam edince mahalleli psikopata müdahale etti ve bu esnada yere düşerken dükkanın kapısındaki camı kırıldı. Bunu açıklama nedenimiz, haberlerde sanki kartopu camı kırmış gibi takdim edilmesidir.

Gezi Direnişinden beri omuz omuza olduğumuz hayat dolu bir yoldaşımızı kaybetmenin hüznü ve öfkesiyle yazıyoruz bu satırları...

Bu bir nefret cinayetidir!

Neşe içinde kartopu oynayan, kadınlı-erkekli bir gruba duyulan nefretin sonucuydu bu olay.

Esnafa polislik yetkisi veren iktidarın yarattığı bir ölümdü… Tahammülsüz, psikopat bir toplumda bir Devrimcinin bu kadar kolay ölmesini hazmedemiyoruz. Bu kadar kolay olmamalı!
O kadar canımız yanıyor ki anlatamayız…

Sıradan/gündelik faşizme, sıradanlaşan kötülüğe, kin ve nefret söylemine kurban verdik Nuh yoldaşımızı!

Canımız, dostumuz, yoldaşımız NUH KÖKLÜ'nün adını, fikirlerini, rüyalarını yaşatmak ve bu olayı unutmamak/unutturmamak amacıyla; Karakolhane Caddesinin ismini Nuh Köklü Caddesi olarak ve Beydağı Sokağı'nın ismini Kartopu Sokağı olarak değiştirmek için siz de imzalarınızla destek olun.

Campaign to Change the streetname of Karakolhane to NUH KÖKLÜ Caddesi

On Tuesday night, February 17th 2015, our friend the journalist Nuh Köklü was stabbed because a snowball hit the window of a shopkeeper. The murderer is encouraged by a slogan of President Erdoğan, which says: ‘My local shopkeeper is soldier, police and judge, if necessary’. In Turkey people like Nuh are always under the threat of a government which legitimizes aggression against anyone with a point of view that does not conform. This is displayed even in streetnames. We now want to change the streetname of Karakolhane Caddesi, which refers to a prison famous for torture in the 90s, to the Name of NUH KÖKLÜ. Thank you for your support. Spread the word.

Almanca:

Kampagne zur Umbenennung des Straßennamens Karakolhane Caddesi zu NUH KÖKLÜ Caddesi.

Am vergangenen Dienstag den 17. Februar wurde unser Freund der Journalist Nuh Köklü erstochen, nachdem ein Schneeball das Fenster eines Ladenbesitzers getroffen hatte. Die Tat des Ladenbesitzers wird bestätigt durch eine Aussage des Präsidenten Erdoğan: „Mein lokaler Ladenbesitzer ist wenn nötig auch Polizist, Soldat und Richter“. Menschen wie Nuh sind in der Türkei ständig bedroht durch eine Regierung, welche Aggression gegen Meinungen anderer Art legitimiert. Dies wird selbst in Straßennamen ausgedrückt. Wir wollen nun den Straßennamen Karakolhane, welcher sich auf ein Gefängnis bezieht, das in den 90er Jahren als Folterzentrum bekannt war, zu NUH KÖKLÜ umbenennen. Vielen Dank für Deine Unterstützung!

Bugün Yannis Vasilis imzanı bekliyor!

Yannis Vasilis Yaylalı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Kadıköy İlçesi Rasimpaşa Mahallesi Karakolhane Caddesinin ismi öldürülen gazeteci NUH KÖKLÜ olarak değiştirilsin!». Yannis Vasilis ve imza atan diğer 3.088 kişiye katıl.