İstanbul Havalimanı Göktürk-Kemerburgaz'a toplu taşım araçları yeniden başlasın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Göktürk ve Kemerburgaz, İstanbul Havalimanı'na 21 km, uzaklıkta Eyüp'ün iki mahallesi. Sadece Göktürk'ün nüfusu 40 bine ulaşıyor, yani Anadolu'daki bir çok il kadar nüfus yaşıyor ve yeni yapılan inşaatlarla her geçen gün bu sayı artıyor. Buna rağmen bu iki mahalleden İstanbul Havalimanı'na toplu taşım aracı yok! Eğer toplu taşım kullanmak istenirse otobüse binilip ters yönde 12 km uzaklıktaki Hasdal'a gidiliyor ve oradan tekrar otobüse biniliyor!

Havalimanı açıldığında hem Havaist hem de İETT yeterli olmasa da otobüs seferi koymuştu, ancak geçtiğimiz aylarda "yeterli talep yok" gerekçesiyle kaldırıldı.

Toplu ulaşım bir haktır, kamusal hizmettir, belediyenin de kar amacı gütmeden yerine getirmesi gereken bir görevdir.

İBB Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu'nun bu yanlıştan dönerek Metro açılıncaya kadar iptal seferleri yeniden düzenlemesini ve Göktürk- Kemerburgaz'daki yurttaşların mağduriyetini gidermesini talep ediyoruz.