0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Ali Kayacan, 18 yaşında okul harçlığını çıkarmak için hafta sonları ve yazın simit satıyor. Simit sattığı yerlerden biri de Adalar Vapuru. Kayacan her hafta sonu olduğu gibi 29 Temmuz Cumartesi günü de simit tepsisiyle Burgazada’dan Eminönü- Kadıköy hattından gelen Adalar Vapuruna bindi. Henüz simit satmaya başlamamıştı ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) güvenlik görevlileri koluna girdi. Yolculardan tepki gelmemesi için vapurun makine dairesine götürüldü ve burada güvenlikçiler tarafından tekme tokat ve coplarla darp edildi. Darp edilirken cep telefonuyla görüntüleri de çekildi. ‘Başka simitçilere de ders olsun’ diyerek çekilen görüntüler, kısa zamanda sosyal medyaya düştü. Burnundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden darp alan Ali Kayacan olay anı görüntüleri ve hastane raporlarıyla savcılığa başvurdu. Bizlerde bu vahşi saldırıya tepkisiz kalmayalım, saldırganların cezasız kalmaması için sesimizi duyuralım! -Saldırı anları https://www.youtube.com/watch?v=q6Df0J86AQs

Bugün Sima imzanı bekliyor!

Sima Ateş bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul Büyükşehir Belediyesi: İBB güvenliklerinin darp ettiği simitçi Ali Kayacan'a yapılan bu saldırı cezasız kalmamalı». Sima ve imza atan diğer 4 kişiye katıl.