Boyacıköy'de otopark istemiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Bizler İstanbul Emirgan; Boyacıköy Mahallesi, Çam Fıstığı Sokak ve Sezai Bey Caddesi sakinleri olarak 35 yıldır içinde ıhlamur, erik, defne, incir, kestane ağaçlarıya birlikte nefes aldığımız araziye otopark yapılmasını istemiyoruz.

Eski Yıldız Açık Hava Sineması olarak bilinen, 90'lı yıllar boyunca mahalle çocuklarının içinde basketbol oynayarak büyüdüğü, tam karşısı kilise olan arazi, aynı zamanda Reşit Paşa Mahallesi'ni boğaz yoluna bağlayanan ana arter üzerindedir.

Otopark yapılması demek, hali hazırda zaten sıkışıklık yaşadığımız cadde trafiğinin iyice kilitlenmesi, yaşayan halkın sahildeki hastanelere ulaşamaması anlamına gelir. Otopark yapılması demek daracık sokakları ve tarihi yapılarıyla ünlü Boyacıköy'ün tüm doku ve sukunetinin ölmesi demektir. Etrafında pek çok anaokul, engelli çocuklar için rehabilitasyon merkezi, Osman Saçmacı Ortaokulu bulunan Eski Yıldız Açık Hava Sineması arazisinin, çocukların ağaçlara tırmanabilecekleri bir park olarak yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Tüm yetkili kurumları göreve çağırıyoruz. Lütfen bir imza atarak sesimizin duyulmasına destek olun.