Bina meskeni altındaki kahvehane, kıraathane gibi yerler kapatılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafına Pelin Kurkcu bu kampanyayı başlattı

Sokaklardaki kahvehane-kıraathanelerin kapatılmasını istiyorum. Bu tür işletmeler ana caddelerde olmalı. Yaşadığımız ev-binaların altında olması çok uygunsuz.

Bu işletmeler ruhsatı aldıktan sonra resmi çalışma saatlerine hiç uymamaktadır. Örneğin; oturduğumuz sokaktaki kahvehane sabah 03:00 e kadar açık, şikayet edilince belki 1 hafta dikkate alıyor, sonrasında yine eski çalışma sistemine dönüyor.

Bu tür yerlerde okey taşları sesi, masaya okey atma çabasıyla vurmalar, içerde nara atmalar vb. gürültüler oldukça çok. Gece 12:00 den sonra sokak sessizleşince kahvehanedeki insan ve taş sesleri daha da belirginleştiğinden evimizde artık uyuyamıyoruz.

Kahvehaneden sabah01:00-03:00 arası oyunu bitince çıkan erkeklerin kapı önünde bir de oyunu (sen kırmızı 10 lu attın vb. gibi) tartışmaları, yüksek sesle tartışmaları her gece tekrarlanmaktadır. Bu sebepler bizim gibi çalışan çoğunluğun uykusuz kalmamıza, sabah uykusuzluktan kaynaklı sinir ve stresli ve yorgun olmamıza sebebiyet vermektedir. Ayrıca bu kahvehanelerden çıkan çok genç çocukları da görmekteyim. Genç nesil bu tür gelenek göreneğimiz dediğiniz kıraathane kültüründe çürümektedir.

Ana caddede olması daha uygundur. Ana cadde zaten devamlı işleyen bir caddedir ve devamlı bir sirkülasyon oldugundan kahvehanelerin ana caddelere taşınması daha uygundur.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.