İSTANBUL ADALAR İLÇESİNE TELEFERİK İSTEMİYORUZ

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 yılı yatırımları içinde sayılan 12 teleferik hattından ikisinin Büyükada Sahil-Ayayorgi Teleferik Hattı / Kınalıada Teleferik Hattı olduğu sosyal medya haberlerinde yayımlandı.

İBB'den yapılan açıklamada, "2,8 kilometre uzunluğa sahip olacak olan projede yolculuk süresinin 8 dakika olması bekleniyor. 2019 yılı sonrasında hizmete girecek olan hat, Büyükada Sahil ile Ayayorgi durakları arasında hizmet verecek. Yine 2019 yılı sonrasında hizmete girecek olan Kınalıada Teleferik Hattı'nın 800 metre mesafede 2 dakikalık sürede hizmet vermesi bekleniyor." deniyor.

Çok eskiden beri dile getirilen bu proje, Adalar ilçesinin ulaşımına hiç faydası olmayacak fantezi bir yatırımdır. Faydası olmadığı gibi, gereksiz yere harcanacak meblağın yanı sıra, özellikle anakaradan Adalar'a doğru yaratacağı günübirlik yoğunluk ve harcanacak enerji bakımından da Adalar'ın zararına olacaktır.

Boş yere harcanacak bu meblağın, Adalar için aciliyeti olan ulaşım yönetim planı ile ulaşım için gerekli olan yatırımda kullanılması her bakımdan daha doğrudur.

Teleferiğe gelinceye kadar Adalar ve adalılar için, atlı faytonculuğun klinikleri ve veterinerleri haiz rehabilitasyonunun; Adaları istila etmiş olan binlerce akülü araçlara ve binlerce kiralık bisikletlere çözüm aramanın önceliği ve aciliyeti vardır.

Bu sebeple aşağıda imzaları bulunan Adalılar olarak, Adalar'a yapılması düşünülen teleferik uygulamasından vazgeçilmesini talep ediyoruz.

Saygılarımızla.

Bugün hasan imzanı bekliyor!

hasan cevad bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI ve ADALAR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI: İSTANBUL ADALAR İLÇESİNE TELEFERİK İSTEMİYORUZ». hasan ve imza atan diğer 1.025 kişiye katıl.