0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

İlgi           : Özel Halk Otobüsleri Çalışma Yönergesi

76E Boğazköy – Bahçeşehir –Taksim hattı Özel Halk Otobüslerinin; İlgi yönergenin, “Ceza Cetveli MADDE 28, Yaptırım Uygulanacak Fiiller” tablosunun;

-9 No.lu fiili : Çalışma Programına uymamak. (yazılı saatten önce veya rötarlı hareket etmek, seyir esnasında yavaş giderek arkasındaki aracın zamanına girmek vb.),

-11 No.lu fiili: Otobüslerde belirlenen kapasite üzerinde ayakta yolcu taşımak. (Çift katlılarda en fazla 5 kişi),

-16 No.lu fiili: Otobüste yolcu konforunu etkileyen klimayı hava koşullarına göre uygun konumda çalıştırmamak, ile

Bölüm II, İşletmecilik Kuralları, Çalışma Prensipleri Madde 6.11’de belirtilen;

“Taşımacı aracında mevzuata ve idare teknik talimatnamelerine aykırı tadilat yaptıramaz, ilave aparatlar takamaz, trafik güvenliği ve hizmet kalitesini arttıran kamera, klima, adblue ve benzeri ekipman ve donanımları devre dışı bırakamaz. Mevzuata aykırı tadil ve montajlar yasal hale getirilmedikçe araca iş verilmez.”,

İlkelerinin sık sık ihlal edildiği tecrübe edilmekte olup, cezai işlem gerektiren bahse konu hususlarda mağduriyet artmakta ve sorunun çözümüne yönelik bir girişimde bulunulmadığı görülmektedir.

Bahse konu mağduriyetlere Müdürlüğünüzce bir çözüm bulunması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederiz.

Saygılarımızla,

Bugün Serkan imzanı bekliyor!

Serkan İnal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı: 76E Özel Halk Otobüslerinde Çalışma Programı Saat Tarifelerine Uyulmamasına SON verin». Serkan ve imza atan diğer 111 kişiye katıl.