ATAŞEHİR OYUN MÜZESİ MÜFTÜLÜK ALANI OLMASIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Globalleşen dünyanın İstanbul gibi metropol bir kentinde çocuklarımızın okula gitmek dışında pek de bir şey yapmaya fırsatı yok biliyoruz ki. AVMlerin de yaygınlaşmasıyla çocuklar aileleriyle kendilerini bu mekanlarda tıpkı betondan evlerindeki gibi dört duvar arasında hissediyorlar, üstelik tıka basa dolu bir yerde herhangi yararlı ve etkili aktiviteyi çoğu zaman gerçekleştiremeden evlerine dönüyorlar. Demem o ki çocuklar için düşünülmüş hem yararlı hem eğlenceli alanlar ne yazık ki az. Çocukların kültürel alanda etkin rol oynayacağı yerlerden birisi de şüphesiz oyuncak müzesidir.

"Peki ne var bu oyuncak müzesinde?";
Müzede 20’yi aşkın ülkeden ve yaklaşık 150 koleksiyonerden toplanan çocuk oyunları var. Müzede 150 yıllık satranç takımı, Viktorya Dönemi’nin küp oyunları, 100 yıllık ilk taş ev inşa oyunu, ilk uzay oyunlarına varıncaya kadar yüzlerce oyun bulunuyor. Çizgiroman, edebiyat, sinema ve televizyon dünyasının kahramanlarının da yer aldığı müzede bulunan oyun ve oyuncakların tarihi 1800’lerin başına kadar uzanıyor.

"Çok güzel; öyleyse biz ne için imza atıyoruz?";

"Küratörlüğünü Sunay Akın’ın yaptığı Ataşehir Mimar Sinan Parkı’ndaki Düştepe Oyun Müzesi’nin alanı sessiz sedasız ilçe müftülük alanı ilan edildi. Müzeye boşaltılması için verilen süre geçen günlerde doldu. Müze şimdi zorla boşaltılma tebligatının tedirginliğini yaşıyor. Yazar – Şair Sunay Akın İstanbul’daki tüm yurttaşları çocuk haklarına sahip çıkmaya çağırarak “Eserlerin anlatıldığı oyun müzesini oratadan kaldırmak karanlığa ve cehalete hizmettir. Çocuk hakları konusunda herkes burada sorumluluk sahibi. İstanbul’daki herkesi çocuk haklarını korumaya davet ediyorum. İBB bu yanlışı düzeltsin” sözleriyle karara isyan etti. Ataşehir Belediyesi kararın yürütmeyi durdurma ve iptali istemiyle dava açtı."(-gazeteyolculuk.net- alıntıdır.)

Böyle bir kurumun gelecek nesillere aktarılabilmesi için bu kampanya bir sağduyuya davet niteliği taşıyor.

Desteklerinizi bekliyor ve duyarlılığınız için teşekkür ediyoruz.

Bugün Gözde imzanı bekliyor!

Gözde Erdi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: ATAŞEHİR OYUN MÜZESİ MÜFTÜLÜK ALANI DEĞİLDİR». Gözde ve imza atan diğer 29 kişiye katıl.