ADALAR'DA ULAŞIMI NOSTALJİK TRAMVAYLAR SAĞLASIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

ADALAR'DAKİ FAYTONLARIN KALDIRILMASI HAKKINDA YAPICI BİR ÖNERİ

Uzun zamandır Adalar'daki faytoncuların  atlara işkence ederek onları çalıştırmaları ve bu süreçte de yaralanan veya ölen atların görüntülerinin servis edilmesi sayesinde kamu oyunda faytonların kaldırılmasıyla ilgili pekçok talep oluşmaktadır. Çoğunlukla da fayton görünümlü bir takım elektrikli araçlar, faytonların alternatifi gibi lânse edilmektedir. Bununla birlikte, faytonların nostaljik görüntüsü, kaldırılmalarını güçleştiren etkenlerden biri durumundadır. Sözkonusu akülü faytonvari araçlar ise tıpkı mevcut faytonlar gibi artan ziyaretçi nüfusunda tekbaşlarına ne ziyaretçilere ne de Adalar halkına destek olamayacağı gibi nüfus arttıkça da birtakım trafik sorunlarını beraberinde getirecektir.

Tüm bunlara engel olmak için, şehrin en az bozulan muhitinin eski İstanbul'a âit dokusunun da yozlaşmadan, sağlıklı ulaşımını sağlayabilecek araçlar ise nostaljik tramvaylardır. Nostaljik tramvaylar, Adalar'da çalıştırılmaya başlandığı taktirde insanlar faytonları pek tercih etmeyeceğinden fayton hareketleri yavaşlayacaktır. Dolayısıyla atlara yapılan işkenceler biteceği gibi yollarda da bireysel otomobil işlevinde oluşacak akülü  araç kalabalığının önüne geçilecek ve kontrollü bir ulaşım trafiği sağlanırken Adalar'a seneler önce gelmesi gereken ucuz, zararsız, güvenli ve temiz havayı bozmayacak toplu ulaşım hizmeti de sağlanacaktır bu sayede hareket kabiliyeti azalmış yaşlı insanlar da evlerinin dışına daha çok çıkabilecek eczahane, market, sağlık ocağı ya da ev ziyareti gibi ihtiyaçlarını karşılayabileceklerdir.